Globe
Grenzenloos Goed

KLM binnenkort weer rechtstreeks naar Miami!

KLM binnenkort weer rechtstreeks naar Miami!

KLM gaat vanaf komende winter weer rechtstreeks op Miami vliegen.

De vluchten zullen vanaf het winterseizoen drie keer per week rechtstreeks vanaf Amsterdam worden uitgevoerd.

KLM vloog tot 2002 ook rechtstreeks naar Miami. Die verbinding werd daarna overgedaan aan dochter Martinair. Toen die in 2011 stopte met passagiersvluchten, nam KLM de verbinding, vier maal per week, weer op zich.

Al na één seizoen werd de verbinding weer gestaakt omdat deze niet rendabel kon worden uitgevoerd met de onderhoudsgevoelige MD-11, een toestel dat inmiddels niet meer door KLM wordt gebruikt. Sindsdien is de strand- en feeststad met KLM alleen via een overstap bij partner Delta Air Lines te bereiken. Vakantiemaatschappij Tuifly (voorheen Arke) biedt Miami aan in combinatie met Orlando.

De uitbreiding naar Florida en Sri Lanka is het gevolg van de nieuwe koers bij KLM, waarbij bestemmingen veel sneller worden toegevoegd dan voorheen. Zo wordt dit zomerseizoen in een klap naar zes nieuwe Europese steden gevlogen, waaronder Dresden, Ibiza en Valencia. Eerder deze maand startte KLM al vluchten naar het Italiaanse Genua.

Daarnaast komen er in het zomerseizoen twee intercontinentale vluchten bij, naar Salt Lake City in de VS en Astana in Kazachstan.

zie bericht parool 30 april 2016

Laat een reactie achter