Globe
Grenzenloos Goed

Primeur voor Rotterdam Airport robots brengen koffers naar vliegtuig

Primeur voor Rotterdam Airport robots brengen koffers naar vliegtuig

Op Rotterdam The Hague Airport (RTHA) brengen sinds gisteren zelfrijdende karretjes de koffers naar het vliegtuig. Het gaat om een proef. Het vliegveld verwacht met de robots in kortere tijd meer bagage te kunnen verwerken.

FLEET, zoals het systeem heet, is volgens het Veghelse bedrijf Vanderlande het eerste bagageafhandelingssysteem ter wereld dat gebruik maakt van autonome voertuigentechnologie. Elk karretje vervoert één stuk bagage en bepaalt zelf de optimale route door de luchthaven. Het voordeel voor de passagier is dat een koffer door de automatische sortering zeker meegaat met de juiste vlucht. Normaal worden koffers via transportbanden vervoerd en met machines gesorteerd. Bij deze proef gaat het alleen om uitgaande bagage: koffers die zijn ingecheckt en meevliegen naar de bestemming.

Betrouwbaarheid

De samenwerking met RTHA is belangrijk voor Vanderlande dat nu de kans krijgt de betrouwbaarheid van FLEET aan te tonen in de praktijk. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de proef. Zo wordt de energie die de FLEET-voertuigen gebruiken, in eerste instantie opgewekt door zonnepanelen, waardoor er bij RTHA een zero-emissie bagageleveringsoplossing ontstaat.

“We zijn ervan overtuigd dat FLEET klaar is voor een operationele omgeving”, zegt Vanderlande’s Executive Vice President Airports en lid van de Board Andrew Manship. “Het programma is een geweldig voorbeeld van hoe Vanderlande en zijn partners geavanceerde innovaties tot leven kunnen brengen in een situatie waarin hoge prestaties, efficiëntie en betrouwbaarheid van essentieel belang zijn.”

 De proef duurt drie maanden. Na die tijd wordt gekeken waar de robots nog meer ingezet kunnen worden.

Bron vermelding: AD.nl 07 november 2018

Laat een reactie achter