Globe
Grenzenloos Goed

CoronaCheck-app voor reizen binnen EU

CoronaCheck-app voor reizen binnen EU

Met ingang van 1 juli is de CoronaCheck-app inzetbaar voor reizen binnen de EU-landen.

U kunt daar uw internationale QR-code maken indien u gevaccineerd of negatief getest bent, of als u een Corona infectie gehad heeft,  en deze gebruiken voor uw reis binnen de EU.

De internationale QR-code is ook wel bekend als Digitaal Corona Certificaat.

Mensen die het niet lukt om hun coronabewijs via de CoronaCheck-app op te halen, kunnen contact opnemen met de helpdesk van CoronaCheck: telefoonnummer 0800 1421 of coronacheck.nl. Zo nodig verwijst de helpdesk door naar de vaccinatiezetter, die vervolgens het webportaal kan gebruiken om een vaccinatiebewijs af te geven. Het verzoek is om niet direct zelf contact op te nemen met de vaccinatiezetter als er geen vaccinatiebewijs verschijnt in de CoronaCheck-app, maar eerst contact op te nemen met de helpdesk van CoronaCheck.

Op coronacheck.nl kunnen mensen – eventueel met hulp van mensen om hen heen of de lokale bibliotheek– ook een papieren QR-code opvragen om te printen. Wie helemaal geen toegang tot internet heeft, kan het beste contact opnemen met het telefoonnummer 0247 247 247, het contactcenter van het ministerie van Buitenlandse Zaken

 

CoronaCheck-app nu ook inzetbaar voor reizen | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl

 

Laat een reactie achter