Globe
Grenzenloos Goed

Amerika weer open sinds 8 november

Amerika weer open sinds 8 november

Amerika is sinds 8 november 2021 weer open!

De Amerikaanse overheid heeft een heropeningsplan aangekondigd voor internationale bezoekers en vakantiereizigers als de Covid-19 situatie onder controle blijft. Onder bepaalde voorwaarden, welke onder voorbehoud zijn van aanpassingen of herziening, mogen internationale reizigers vanaf 8 november de Verenigde Staten weer betreden. Reizigers vanaf 18 jaar en ouder moeten wel volledig gevaccineerd zijn en een negatieve testuitslag overhandigen die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek.

Regels volledig gevaccineerde reizigers:

• Alle luchtvaartmaatschappijen vereisen een bewijs van volledige COVID-19 vaccinatie (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca en Johnson & Johnson) uitgeprint.
Aanvullend: in alle gevallen dien je volledig gevaccineerd te zijn. VS stelt dat dit het geval is wanneer je tweemaal gevaccineerd bent. Wanneer je door een eerdere COVID-19 besmetting slechts eenmalig gevaccineerd bent, is dit conform Amerikaans beleid niet voldoende om het land te mogen betreden. Uitzondering hierop is het Johnson & Johnson (Janssen) vaccin, hiervan hoef je maar één vaccinatie te hebben.

• Naast volledig gevaccineerd moeten reizigers ook een negatieve test laten zien. Deze test mag niet langer dan drie dagen (72 uur) oud zijn bij vertrek. Zoals het er nu naar uitziet, mag dit zowel een antigeen- als een NAAT-test zijn (bijvoorbeeld een RT-PCR-test).

•  Het vaccinatiebewijs en de negatieve testuitslag moeten Engelstalig zijn.

• Naast bovengenoemde aanvullende maatregelen is het nog steeds verplicht om een goedgekeurde toeristenvisum te hebben. Dit visum, ook wel bekend als ESTA, kun je gemakkelijk aanvragen via deze link.

Heb je nog een geldige ESTA verklaring? Controleer dan eerst via de bovenstaande link of jouw huidige status van je aanvraag nog geldig is.

• Op de terugweg naar Nederland hoef je niet in quarantaine indien je volledig gevaccineerd bent. Wel dien je dit uiteraard aan te kunnen tonen. De testverplichting is in dit geval niet meer van toepassing.

Engelstalig vaccinatiebewijs

Een Engelstalig vaccinatiebewijs is verplicht. We leggen hier stap voor stap uit hoe je dit regelt.  Hierbij het stappenplan.

Ga naar de website van Corona-check. Verander rechtsboven de taal naar English. Ga akkoord met de voorwaarden en klik op ‘next’

Kies voor ‘a vaccination certificate’

Login met jouw persoonlijke DigiD

Na het inloggen worden je gegevens opgehaald

Klik op ‘Make QR Code’

Klik vervolgens op ‘Open PDF’

Je ontvangt nu een PDF met toegangsbewijs voor Nederland op pagina 1 en op pagina 2 Vaccinatiebewijs internationaal. Bij de internationale versie staat de inhoud allemaal in het Engels.

Sla het internationale bewijs (pagina 2) op. Wij raden je ook aan om het voor de zekerheid uit te printen en mee te nemen tijdens je reis.

​Kinderen jonger dan 18 jaar

Kinderen onder de 18 jaar hoeven niet volledig gevaccineerd te zijn om het land binnen te komen. Als deze kinderen met een volledig gevaccineerde volwassene reist, moeten zij drie dagen voor vertrek een test doen. Als deze kinderen zelfstandig reizen, moeten zij 1 dag voor vertrek een test doen. Uiteraard moet de uitslag negatief zijn.

Kinderen onder de 18 jaar die wel gevaccineerd zijn dienen, net als gevaccineerde reizigers boven de 18 jaar, een negatieve testuitslag te overhandigen die niet ouder is dan 3 dagen voor vertrek.

Kinderen onder de 2 jaar hoeven niet te worden getest.

PCR test via HealthCheckCenter (Onderdeel van ANVR)

Via HealthCheckCenter (partner van ANVR) kun je eenvoudig een PCR test inboeken.

Als klant van ons heeft u geen kortingscode meer nodig, en kunt u meteen van het gereduceerde tarief gebruik maken. Een PCR-test kost €41,50 (onder voorbehoud van wijzigingen), de uitslag ontvang je meestal binnen 24 uur. Voor een antigeentest betaal je €23,95 (onder voorbehoud van wijzigingen) met een testuitslag binnen circa 1 uur.  Voor beide testen geldt dat een (non-)Covid-19 Certificaat (afreisdocument) bij de prijs is inbegrepen. HealthCheckCenter heeft ruim 85 locaties in Nederland wat zorgt voor een goede dekking. Er is dus altijd een testlocatie in de buurt.

De tijd van de test is dus in dagen. Dit betekend dat wanneer je op vrijdag om 13.00 uur vliegt, je een test dient te hebben die op dinsdag of de dagen daarna is afgenomen. Dit hoeft op dinsdag niet perse om 13.00 uur te zijn, maar mag ook om 10.00 uur zijn. Als het maar 3 dagen is. Ditzelfde geldt voor 1 dag.

 

Let op!

De regels kunnen dagelijks wijzigen.

Wij adviseren altijd de regels aan te houden zoals aangegeven door de overheid, dit kunt u zien op de site nederlandwereldwijd.nl bij reisadviezen of in de Reisapp van de overheid.

 

Laat een reactie achter