Globe
Grenzenloos Goed
BuZa's Best Betoverend Namibië

Betoverend Namibië

14-daagse reis door Namibië en Zuid-Afrika met Travel Impressions

Travel Impressions is dé maatwerkspecialist voor reizen naar Zuidelijk en Oost Afrika. In de brochure vindt u de mooiste locaties en accommodaties in Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Kenia, Tanzania, Zambia, Zimbabwe, Uganda, Mauritius en Mozambique. Al ruim vijftien jaar onderscheidt Travel Impressions zich door de gedegen kennis, expertise en op maat gemaakte routes en reisadviezen. Travel Impressions laat u graag het échte Afrika beleven, waarbij u verblijft op de mooiste plekjes en in de meest bijzondere hotels, allemaal persoonlijk door een deskundig team geselecteerd.

Een van onze favoriete reizen is een rondreis door Namibië, waarbij u per privévliegtuigje reist door dit fascinerende land. U sluit uw reis af met een verblijf in het bruisende Kaapstad. Deze reis combineert ‘best of both worlds’.  Deze reis is slechts een voorbeeld en kan op elk onderdeel aangepast worden aan uw persoonlijke wensen.  Beleef Afrika met Travel Impressions en ga een onvergetelijke ervaring tegemoet.

 

1e dagVertrek naar Namibië

Vertrek in de avond per directe vlucht vanaf Schiphol naar Windhoek.

 

2e dagWindhoek

Vanmorgen na aankomst heeft u een transfer naar uw hotel. De rest van de dag bent u vrij om te ontspannen. De Namibische hoofdstad werd ruim een eeuw geleden gesticht door de Duitsers en de gebouwen in het centrum hebben dan ook een Duits-koloniaal karakter. Windhoek is een kleine en rustige stad zonder noemenswaardige bezienswaardigheden. Uw verblijft in Elegant Guest House.

 

3e dag Sossusvlei

U heeft een transfer naar de luchthaven, waar een Cessna 210 (of ander type vliegtuigje) klaar staat om u naar de Namib woestijn te vliegen. U heeft prachtige uitzichten over de Khomas bergen en het omringende landschap. Uw eindbestemming zijn de beroemde duinen bij Sossusvlei. Met een hoogte van 300 meter zijn dit de hoogste zandduinen ter wereld. Uw hotel: Sossusvlei Lodge.

 

 4e dag Swakopmund

‘s Morgens bezoekt u de monumentale zandduinen. Vervolgens maakt u een prachtige vlucht over de duinen naar de Atlantische Oceaan, waar u landt in Swakopmund. Dit kustplaatsje heeft een karakteristieke Europese sfeer en tal van historische gebouwen in Duitse, koloniale stijl. Swakopmund

wordt omringd door prachtige goudgele stranden. U kunt ‘s middags genieten van het strand of kiezen uit tal van activiteiten zoals een uitstapje naar Walvisbaai, waar u langs de lagune talloze flamingo’s, pelikanen ooievaars en andere vogels kunt zien. Ook kunt u het stadje Swakopmund met haar mooie koloniale gebouwen bekijken. Uw overnacht in Strand Hotel.

 

5e dag Damaraland

Vanmorgen maakt u een boottocht vanuit Walvisbaai. Vervolgens gaat u aan boord van uw vliegtuig en maakt u een vlucht over de pelsrobben kolonie van Cape Cross. De populatie varieert tussen de 80.000 en 200.000 robben! Na Cape Cross verlaat u de kust en vliegt landinwaarts naar Damaraland, een semi-woestijn met bijzondere geologische formaties, karakteristieke granieten heuvels, archeologische vindplaatsen en een unieke flora en fauna. Dit is tevens het gebied van de woestijnolifant en de zeldzame zwarte neushoorn. U ziet hier o.a. het bekende ‘versteende woud’ met tal van dode en levende fossielen. Uw verblijft in de lodge Doro Nawas, vlakbij Twyfelfontein. In de middag maakt u een excursie waarbij u de rotstekeningen uit het stenen tijdperk kunt bewonderen.

 

6e en 7e dag Etosha

In de ochtend heeft u een korte vlucht naar Ongava Lodge, gelegen bij het Etosha National Park. Dit wildrijke park beslaat een enorme oppervlakte en kent een grote landschappelijke verscheidenheid. In dit gebied komen grote kuddes wild voor en u heeft hier een goede kans leeuwen, olifanten, neushoorns en luipaarden te spotten. Tevens komen hier zo’n 340 verschillende vogelsoorten voor. U zult hier uitgebreid op safari gaan per open jeep.

 

8e dag Otjiwarongo

U vliegt over centraal Namibië en landt bij het Okonjima Bush Camp, waar wilde dieren worden opgevangen en voorbereid op hun terugkomst in de natuur. Tijdens uw verblijf kunt u in nauw contact komen met luipaarden, cheeta’s en hyena’s. Ze worden getraind en gasten hebben de gelegenheid hun gedrag te observeren. Aan het einde van de middag maakt u een excursie waarbij u luipaarden van nabij kunt zien. Een bijzondere belevenis!

 

9e dag Kaapstad

Na het ontbijt bezoekt u de ‘Africat Foundation’, die zich toelegt op het conserveren van het wild in Namibië. Hier leert u meer over de opvang van cheeta’s. Aansluitend vliegt u terug naar Windhoek. Hier gaat u aan boord van een lijnvlucht naar Kaapstad. In Kaapstad staat uw gids om u naar het Taj Hotel in Kaapstad te vervoeren. U logeert in een ‘City View Luxury Kamer’ voor 4 nachten inclusief ontbijt.

De beroemde Indiase gastvrijheid van Taj Hotels heeft nu ook zijn intrede gedaan in Kaapstad. Wereldwijd is Taj symbool voor absolute topklasse en service. In het historische gebouw van de Federal Bank bevindt zich het eerste Afrikaanse Taj hotel. Luxe kamers in verfijnde klassieke stijl, de bekende Jiva Grande Spa met Ayurveda technieken en een keur aan fantastische restaurants completeren dit prachtige hotel.

Uw extra:fles wijn bij aankomst en gratis upgrade naar een duurder kamertype (indien beschikbaar)

 

10e t/m 12e dag Kaapstad

Deze dagen heeft u de gelegenheid om Kaapstad en omgeving samen met u prive gids / chauffeur te verkennen. Deze fantastische metropool is uniek gelegen tussen de Tafelberg en de oceaan en biedt tal van bezienswaardigheden, een mediterraan klimaat, uitstekende restaurants en winkels en een prachtig achterland. U heeft uitgebreid de tijd om de belangrijkste hoogtepunten van Kaapstad te bekijken, waaronder de Tafelberg, Robben Eiland en de levendige Waterfront. Vanuit Kaapstad is het niet ver naar het wijngebied. De wijnvelden en historische Kaap-Hollandse huizen doen sprookjesachtig aan. Een absolute aanrader is ook een dagtocht naar Kaap de Goede Hoop, een van de mooiste routes van Zuid-Afrika. U zult tijdens uw verblijf in Kaapstad zeker (her)ontdekken waarom dit als één van de mooiste steden ter wereld wordt beschouwd.

 

13e/ 14e dag Terugreis

Aan het einde van de dag heeft u een transfer naar de luchthaven van Kaapstad voor uw terug reis naar Amsterdam. De volgende dag arriveert u weer op Schiphol

 

Prijzen bij verblijf t/m 31 maart 2020

Prijs per persoon, gebaseerd op een deelname van 2 personen:

Vanaf € 6950,- per persoon

Prijs per persoon, gebaseerd op een deelname van 4 personen:

Vanaf € 5525,- per persoon

 

Inclusief:

 • Vluchten
 • 11 ontbijten, 3 lunches en 5 diners
 • Transfer van Windhoek Luchthaven naar The Elegant Guest House
 • Transfer van The Elegant Guest House naar Windhoek Eros Luchthaven voor vertrek van uw vlucht naar Sossusvlei. Vliegtijd is ca. 55 minuten
 • Sossusvlei, Dead Vlei & Sesriem Canyon Excursie
 • Vlucht van Sossusvlei naar Swakopmund Luchthaven – vliegtijd is ca. 1 uur en 30 minuten
 • Transfer van Swakopmund naar Villa Margherita
 • Marine Cruise in de ochtend en daarna transfer naar Swakopmund Luchthaven
 • Vlucht naar Doro Nawas in Damaraland – vliegtijd ca. 1 uur en 15 minuten
 • Twyfelfontein excursie in de middag
 • Vlucht van Doro Nawas naar Ongava airstrip – vliegtijd ca. 45 minuten
 • 2 x een natuur excursie in het gebied van Ongava
 • 1 x een safari in het Etosha National Park
 • Vlucht van Ongava airstrip naar Okonjima airstrip – vliegtijd ca. 40 minuten
 • Luipaard spotten bij Okonjima in de middag
 • Cheetah project bij Okonjima in de ochtend
 • Vlucht van Okonjima airstrip n
 • Naar Windhoek International Airport – vliegtijd ca. 45 minuten

Hierin zijn privé vluchten inbegrepen van Eros naar Sossusvlei, dan naar Swakopmund, Doro Naswas, Ongava Lodge, Okonjima en terug naar Windhoek voor de vlucht naar Kaapstad om 16.00 uur

Prive gids / chauffeur tijdens uw verblijf in Kaapstad ( 4 dagen) inbegrepen en een airport transfer naar de Taj Hotel en v.v.

N.B. Houd er rekening mee dat bij de privé vlucht voor 4 personen 10Kg p.p. aan bagage meegenomen mag worden in een zachte tas, bij 2 personen mag 30kg p.p. mee in zachte tassen.

 

Joke Nuijs is onze Namibië en Zuid-Afrika specialist. Voor vragen over deze reis, neem dan contact met haar op!

Print


Reisduur 14 dagen
Vervoer Vliegtuig
Verzorging Logies/ ontbijt (gedeeltelijk HP/VP)

Foto's