Globe
Grenzenloos Goed
Japan Explorer

Japan Explorer

15-daagse individuele reis

1.Aankomst Tokyo

Na aankomst in Tokyo wordt u met een shuttlebus naar uw hotel gebracht.

2.Tokyo

Samen met een privé-gids gaat u Tokyo verkennen. U heeft volledig de flexibiliteit om te bepalen wat u wilt zien en hoe lang u daar wilt blijven. Wilt u de beroemde bezienswaardigheden zien, winkelen of de beste plekjes ontdekken om te eten? De hoofdstad van Japan is ontzettend groot en u zult merken dat het fantastisch is om deze te verkennen met iemand die de taal spreekt en u over de achtergrond kan vertellen. De toegangskaartjes voor de Tokyo Skytree zijn in elk geval inbegrepen (O)!

3.Tokyo

Uw 14-daagse Japan Rail Pas is vanaf vandaag geldig, zodat u er tijdens de rest van de reis mee kunt reizen. Vandaag kunt u ervoor kiezen om Tokyo verder te ontdekken of een van de historische steden in de omgeving te bezoeken. Het is zeer eenvoudig om Japan met de trein te verkennen. Houdt u van cultuur, dan is de tempelstad Nikko een ‘must’ om te bezoeken. Nikko ligt op ongeveer twee uur reizen ten noorden van de hoofdstad (O).

4-5.Tokyo → Hakone National Park

Met de Shinkansen reist u naar Odawara, waarna u Hakone bereikt. U heeft een 3-daagse Hakone Freepass tot uw beschikking, waarmee u Hakone en omgeving uitgebreid kunt verkennen. U kunt twee typisch Japanse ervaringen van uw lijst strepen: Mount Fuji torent regelmatig boven het landschap uit tijdens uw bezoek en u overnacht in een ryokan (O,D).

6-7.Hakone → Takayama

Vanaf Odawara reist u eerst naar Nagoya en vervolgens bereikt u met een express-trein het bergdorpje Takayama. Het charmante stadje heeft een schilderachtige omgeving met karakteristieke woningen uit de Edo-periode, talloze tempels en schrijnen en een levendige ochtendmarkt aan de oevers van de Miyagawa-rivier. ‘Klein Tokyo’, zoals Takayama ook wel wordt genoemd, is bovendien de toegangspoort tot landelijk Japan. Op dag zeven maakt u een begeleide fietstocht door het gebied (O,D op dag 6).

8-10.Takayama → Kyoto

Op naar Kyoto, de spectaculaire en gevarieerde cultuurstad. U heeft hier drie overnachtingen, zodat u zoveel mogelijk tijd heeft om de stad en omgeving te verkennen. Op dag acht heeft u ’s avonds een privé-excursie in de geisha-wijk Gion met een ervaren gids. En op dag negen heeft u wederom een volle dag de beschikking over een privé-gids, die met u mee reist door de stad en inzicht geeft in de tradities en klassieke attracties. Op dag tien heeft u een volledige dag vrij om Kyoto en omgeving te verkennen. Het is zeer aan te raden om het boeiende stadje Nara te bezoeken, op ongeveer 40 minuten met de trein van Kyoto (O).

11.Kyoto → Hiroshima

U raast met de Shinkansen zuidwaarts naar de beroemde stad Hiroshima, waar u een unieke mix van tragische overblijfselen, indrukwekkende musea en kleurrijke parken en tuinen kunt bezoeken. Mocht u onderweg trek krijgen, dan zal de lokale specialiteit, de Okonomiyaki-pannenkoek, u goed opvullen. Ook oesters zijn een plaatselijke delicatesse (O).

12-13.Hiroshima → Nagasaki

Nog verder naar het zuiden bereikt u een van de schilderachtigste steden van Japan, Nagasaki, op het hoofdeiland Kyushu. Nagasaki is vlakbij de zee gelegen en doet veel Europeser aan dan de andere steden in Japan. Tegenwoordig is de stad vooral bekend vanwege de Tweede Wereldoorlog, omdat er evenals Hiroshima een atoombom op werd geworpen. Maar eeuwen daarvoor was de stad de enige stad in Japan die toegankelijk was voor handel met het westen. Door de succesvolle handel die toen werd gedreven zijn er behalve tempels ook kerken en andere Europese gebouwen te bewonderen. Op dag 13 gaat u met een privé-gids de hoogtepunten van de stad opzoeken. De Glover Gardens zijn de bekendste attractie, maar de voormalige Nederlandse handelspost Dejima is een ‘must’ als u wilt leren over het stukje Nederlandse geschiedenis in Japan (O).

14.Nagasaki → Fukuoka → Osaka

In de loop van de ochtend begint u aan de reis naar Osaka. Als u de moderne ‘kanaalstad’ Fukuoka wilt bezoeken, dan kunt u de treinreis onderweg onderbreken. Fukuoka is zich in een razendsnel tempo aan het ontwikkelen. Er is een hele gezellige uitgaanswijk en u vindt er talloze winkelcentra. De lokale specialiteit is Fugu, oftewel kogelvis. Het eten van deze vis draagt altijd een risico met zich mee, indien verkeerd bereid is deze dodelijk giftig. Gelukkig vindt u op straat hele leuke eetstalletjes en zijn er bij de ‘food courts’ in de winkelcentra ook talloze andere mogelijkheden. In Osaka, de tweede stad van Japan, maakt u kennis met het moderne Japan. De bekendste culturele attractie is het Osaka-kasteel en er zijn meerdere uitstekende musea. Maar Osaka komt vooral ’s avonds tot leven. Door de vele bars, eet- en uitgaansgelegenheden is de stad uitstekend geschikt als laatste stop van uw ontdekkingstocht door Japan (O).

15.Vertrek Osaka

De reis eindigt met een korte treinrit (taxirit naar het station niet inbegrepen) naar de luchthaven (O).

DE REIS IS VOLLEDIG AAN TE PASSEN AAN UW WENSEN

Accommodatie

Naar keuze in middenklasse, eersteklasse of deluxe accommodaties. In Hakone en Takayama overnacht u in Japanse ryokans met privé-badkamer.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, D=Diner).

Vervoer

Shuttlebus van de luchthaven naar uw hotel in Tokyo. Tijdens de reis maakt u gebruik van verschillende vervoerpassen en reist u onder meer met Shinkansen-treinen, lokale express-treinen, bussen en ferry’s. U ontvangt uitgebreide instructies. Indien u de deluxe versie boekt heeft u privé-transfers op dag 1 (luchthaven naar accommodatie), dag 4 (Odawara station naar accommodatie), dag 6 (accommodatie naar Odawara station) en dag 15 (accommodatie naar luchthaven). Tevens reist u bij de deluxe versie met de Green Japan Rail Pass (eersteklasse).

Excursiemogelijkheden

De privé-excursies in Takayama op dag zeven en in Kyoto

op dag acht zijn inbegrepen. Overige entreegelden zijn niet inbegrepen. Op de tweede, negende en dertiende dag dient u ook de entreegelden en het vervoer van uw gids te betalen. Dit kan van tevoren geregeld worden, neemt u hiervoor contact met ons op. Zo heeft u gedurende de reis volledige flexibiliteit. Vele tempels en musea zijn gratis toegankelijk, andere kosten slechts enkele euro’s per persoon per kaartje.

Bijzonderheden

● Het programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden
● De fietstocht op dag 7 is in internationaal gezelschap
● De transfer op dag 1 van de luchthaven naar uw accommodatie is in internationaal gezelschap (m.u.v. de deluxe versie)
● Deze reis is niet mogelijk in bepaalde periodes, vraagt u dit bij ons na.

De reis wordt uitgevoerd door Tenzing Travel.


Reisduur 15 dagen
Vervoer trein-bus-ferry
Verzorging Volgens beschrijving