Globe
Grenzenloos Goed
The Ghan Expedition

The Ghan Expedition

Treinreis door Australië

The Ghan Expedition

Bereid u voor op een unieke ervaring tijdens The Ghan Expedition. Een epische treinreis van Darwin naar Adelaide. De beroemde Ghan neemt u in 4 dagen en 3 nachten vanuit Darwin mee naar Adelaide, een afstand van 2979 km. Op zeer comfortabele wijze doorkruist u per trein enkele van de meest afgelegen en boeiende delen van Australië. Relax en geniet van de omgeving, de luxe en gezelligheid aan boord. Onderweg wordt regelmatig gestopt voor bijzondere excursies.

Dag 1 – Woensdag: Darwin – Katherine In Darwin stapt u aan boord van de legendarische Ghan. U wordt naar uw comfortabele privécompartiment gebracht, waar u de tijd heeft om zich te installeren en te ontspannen. De trein vertrekt om 10.00 uur. De lunch wordt geserveerd in het Queen Adelaide Restaurant. Geniet van de culinaire hoogstandjes van de chef-koks. Alle maaltijden worden vers bereid aan boord. Na de lunch arriveert The Ghan in Katherine en neemt u deel aan de ‘The Katherine Outback Experience’. U bezoekt de prachtige en spirituele Nitmiluk-kloof (Katherine) en maakt kennis met het leven op een Australisch veebedrijf middels pakkende verhalen, anekdotes, demonstraties en live muziekuitvoeringen.

Terug aan boord staat het diner klaar in het Queen Adelaide Restaurant. Vergeet niet naar buiten te kijken want de zonsondergang over de Outback is fenomenaal. Overnachting aan boord van de trein.

Dag 2 – Donderdag: Alice Springs U wordt wakker met een compleet nieuw uitzicht. De Outback-zonsopkomst is spectaculair en mag u zeker niet missen. Na een uitgebreid ontbijt komt u aan in Alice Springs. Hier heeft u de mogelijkheid mee te gaan met de off-train excursies, waarbij u op ontdekkingstocht gaat door deze beroemde Outback-stad. Natuurlijk is het ook mogelijk om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. U kunt ook kiezen (tegen bijbetaling) voor een bijzondere vlucht over Outback, de Uluru en Kata Tjuta. Een perfecte manier om de uitgestrektheid van de Northern Territory te ervaren.

De avond staat in het teken van een authentieke Outback BBQ onder de sterrenhemel. Een unieke ervaring met typisch Australische livemuziek. De aanwezige astroloog vertelt met passie over de heldere sterrenhemel en zijn hemellichamen. Terug aan boord is het tijd om te gaan slapen terwijl de trein weer koers zet naar het zuiden.

Dag 3 – vrijdag: Coober Pedy Na het ontbijt stopt de trein bij Manguri, ‘in the middle of nowhere’. U wordt opgewacht door onze gids die klaarstaat om u rond te leiden door Coober Pedy, de opaalhoofdstad van de wereld. Vanwege de extreme weersomstandigheden wonen en werken de meeste mensen onder de grond. U bezoekt de tunnels, grotten, the Serbian Orthodox Church en de Umoona Opal mine. Lunch wordt geserveerd op een unieke locatie onder de grond. Na een dag vol nieuwe indrukken is het weer tijd om aan boord te gaan. The Ghan komt in beweging en vervolgt zijn weg naar Adelaide. ’s Avonds wordt het afscheidsdiner geserveerd in het Queen Adelaide Restaurant. In de Outback Explorer Lounge kunt u vervolgens nog nagenieten met uw nieuwe vrienden.

Dag 4 – zaterdag: Aankomst Adelaide Als u vanochtend uit uw raam kijkt, zult u zien dat het landschap dramatisch veranderd is. De rijke, okerkleurige tinten van de Outback hebben plaatsgemaakt voor prachtige groene velden en mooi gelegen plaatsjes. Nog een laatste ontbijt in de trein en dan arriveert The Ghan, om ± 10.50 uur, in Adelaide. Einde van een indrukwekkende treinreis.

 

Prijsinformatie

Reisduur: 4 dagen/3 nachten Vertrek: Iedere woensdag

Hoogseizoen: Mei t/m augustus

Laagseizoen: September t/m 24 oktober en maart

Hoogseizoen Normaal tarief Vroegboek tarief*
Platinum Service € 3.870 NVT
Gold Service – Twin € 2.475 € 2.230
Gold Service – Single € 2.345 € 2.115
Laagseizoen
Platinum Service € 3.675 NVT
Gold Service – Twin € 2.320 € 1.850
Gold Service – Single € 2.195 € 1.740

NB. De prijzen zijn per persoon in euro. Platinum Service en Gold Service-Twin zijn gebaseerd op prijs per persoon op basis van een 2-persoons compartiment.

* Vroegboekkorting is geldig bij boekingen gemaakt meer dan 6 maanden voor vertrek.

 

Inbegrepen in de reissom:

* 4-daagse treinreis op basis van een Platinum of Gold Service

* Alle of train excursies

* Alle maaltijden, snacks en standaard dranken

* Bij Platinum service zijn de privé transfers tussen hotel en station in Darwin en Adelaide inbegrepen

 

Niet inbegrepen in de reissom:

* Eventuele pre- en postprogramma’s, waaronder hotelovernachtingen in Darwin en Adelaide

* Intercontinentale vluchten

* Bij Gold Service: transfer tussen hotel en treinstation in Darwin en Adelaide

* Optionele excursies

 


Reisduur 4 dagen
Vervoer Trein
Verzorging Volgens beschrijving

Foto's