Globe
Grenzenloos Goed
Zambia Exclusief 18-daagse fly-in safari

Zambia Exclusief 18-daagse fly-in safari

Zambia Exclusief 18-daagse fly-in safari

Bij ons te boeken: een unieke 18-daagse exclusieve fly-in safari samengesteld in samenwerking met Jambo Safari club.

Deze reis is in een rustig tempo om de bestemming goed te kunnen beleven.

Reisschema

Dag 1: Amsterdam-Johannesburg

U vliegt rechtstreeks met KLM naar Johannesburg, waar u ’s avonds aankomt. U wordt in de aankomsthal hartelijk verwelkomd en begeleid naar uw hotel vlakbij het luchthavengebouw. U verblijft in de City Lodge OR Tambo Airport op basis van logies/ontbijt.

Dag 2-4: Livingstone

Na het ontbijt checkt u in op uw vlucht met South African Airways naar Livingstone in Zambia. Bij aankomst op de luchthaven van Livingstone wordt u hartelijk verwelkomd en heeft u een transfer naar uw hotel. De komende dagen kunt u de wereldberoemde watervallen bezoeken. Ook game drives, boottochten en bezoekjes aan lokale dorpjes zijn inclusief. U kunt ook een sundowner cruise op de rivier boeken of de stad Livingstone gaan ontdekken en een bezoek brengen aan de lokale markt. Kortom: u hoeft zich niet te vervelen! U verblijft drie nachten in Thorntree River Lodge op basis van all inclusive. volpension + geselecteerde drankjes + gezamenlijke activiteiten zijn inbegrepen.

Dag 5-8: Liuwa Plain

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Liuwa Plain. Bij aankomst op de airstrip Kalabo heeft u vervolgens een vlucht van 15 minuten per helikopter naar het camp. Hier ervaart u een pure en ongerepte wildernis in het westen van Zambia. Tijdens uw activiteiten geniet u van een grote mate van exclusiviteit, u verblijft ten slotte in de enige accommodatie in dit gebied. Tijdens uw verblijf kunt u diverse activiteiten ondernemen zoals game drives (zowel overdag als night game drives), wandelsafari’s en kanoën (seizoensgebonden). U verblijft vier nachten in King Lewanika op basis van all inclusive. volpension + geselecteerde drankjes + gezamenlijke activiteiten zijn inbegrepen.

Dag 9-12: South Luangwa

In de ochtend vliegt u wederom per helikopter naar de Kalabo airstrip waar uw reis naar South Luangwa vervolgt. U heeft een vlucht via Livingstone en Lusaka en zal aan het einde van de middag aankomen. Bij aankomst op de airstrip wordt u hartelijk verwelkomt en met een game drive en-route in circa 1 uur naar het camp gebracht. Wij hebben een camp voor u geselecteerd dat is gelegen in een wildrijk gebied dat met name voor game drives heel geschikt is. De komende dagen brengt u door in één van de mooiste parken van zuidelijk Afrika. Op de vlaktes kunt u leeuwen, olifanten en buffels tegenkomen. De mooie Thornicroft giraf komt alleen in South Luangwa voor en verschilt van de andere soorten op het Afrikaanse continent. Het park is bovendien één van de plaatsen in zuidelijk Afrika waar de meeste luipaarden leven. De kans dat u oog in oog komt te staan met deze bijzondere kat is hier zeer groot! Tijdens uw verblijf kunt u ’s ochtends en ’s middags deelnemen aan een gamedrive. Nadat de zon onder is gegaan, wordt de gamedrive in het donker voortgezet en gaat u met een zoeklicht op zoek naar dieren die in de schemer en nacht actief zijn. Het is een bijzondere ervaring om getuige te zijn van een luipaard dat geduldig een prooi besluipt en vervolgens succesvol neerhaalt. Ook minder bekende dieren als het stekelvarken komen tevoorschijn, zodra de zon onder is. Na een indrukwekkende dag in de Afrikaanse bush, keert u terug naar uw lodge voor het diner, een aangename afsluiting van de dag! Afhankelijk van de waterstand kunt u wederom bootsafari’s ondernemen. Natuurlijk biedt dit camp ook optimaal de mogelijkheid om heerlijk tot rust te komen. Een ontspannen Spa behandeling is dan ook zeker de moeite waard. U verblijft twee nachten in Chinzombo op basis van all inclusive. volpension + geselecteerde drankjes + gezamenlijke activiteiten zijn inbegrepen.

OPTIONEEL: wenst u een extra avontuurlijke invulling van uw verblijf? Dan kunt u ook kiezen voor een bijzondere sleep-out, midden in de bush buiten het camp. Deze mogelijkheid bestaat vanaf 2 personen. U slaapt en eet midden in de bush, dichterbij de natuur kunt u niet komen! Natuurlijk wordt u met weinig middelen volledig in de watten gelegd voor een extra memorabele en bijzondere beleving! Wordt het toch iets te avontuurlijk? Dan kunt u er nog steeds voor kiezen om in uw geboekte accommodatie te verblijven. De meerprijs voor deze memorabele beleving is op aanvraag.

Dag 13-16: naar Zambia/Lower Zambezi National Park

Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven van Livingstone in Zambia waar u incheckt op uw vlucht naar Lower Zambezi National Park. Bij aankomst op de airstrip wordt u hartelijk verwelkomd en naar Chongwe River Camp gebracht, een fijn camp op een mooie locatie aan de samenvloeiing van de Zambezi en Chongwe rivier. In de middag heeft u gelegenheid voor een eerste safari-activiteit. In overleg met uw gids wordt ter plaatste invulling gegeven aan de activiteiten. Op dag 14, 15 en 16 kunt u ’s ochtends en ’s middags deelnemen aan diverse activiteiten: u kunt een gamedrive in een open voertuig in het park maken of een begeleide wandelsafari of bijzondere kanosafari op de rivier en haar zijkanalen ondernemen. Onder begeleiding van een deskundige gids vaart u geruisloos door het water, waarbij het geen uitzondering is dat u krokodillen, nijlpaarden en olifanten van zeer dichtbij ziet. Ook sunset cruises, vissen (seizoensafhankelijk) of een bezoek aan een lokaal dorpje, behoren tot de mogelijk-heden. Alle activiteiten onderneemt u samen met de andere gasten in het camp. U heeft alle gelegenheid om dit bijzondere park te verkennen. De natuur is hier prachtig, het landschap wordt gedomineerd door de bergkam (escarpment) en natuurlijk de Zambezi rivier. Dichtbegroeide gedeeltes worden afgewisseld met open vlaktes, waardoor u een diversiteit aan wild kunt tegenkomen. Tijdens uw verblijf in Lower Zambezi is een bijzondere sleep-out wederom mogelijk, een manier om uw reis extra memorabel af te sluiten!U verblijft vier nachten in Chongwe River Camp in een standaard tent op basis van all inclusive: volpension + geselecteerde drankjes + gezamenlijke activiteiten zijn inbegrepen.

OPTIONEEL: Wenst u liever een luxer verblijf? Dan kun u ook kiezen voor een verblijf in Sausage Tree Camp. Uw ruime luxury suite is ingericht in lichte kleuren. Het slaapgedeelte is voorzien van een comfortabel bed met muskietennet, ventilator en een zitje. In de aangrenzende badkamer bevindt zich een dubbele wastafel, bad en toilet. De buitendouche zorgt voor een avontuurlijk tintje. In uw privé plungepool kunt u tijdens siësta verkoeling zoeken en genieten van het uitzicht. Voor het centrale gedeelte van het camp – waarin zich de open eetruimte en de bar bevindt – strekt zich een groot teakhouten dek uit, dat prachtig uitzicht biedt op de Zambezi rivier en een groot aantal rieteilandjes waarop vaak wild is te spotten. Bij mooi weer wordt hier vaak het diner geserveerd. Het grote zwembad is idyllisch gelegen aan de rand van de rivier en lijkt hier bijna in op te gaan. Tijdens uw verblijf in Sausage Tree Camp is een privé safarivoertuig en gids gegarandeerd, een absoluut unicum in Zambia aangezien u hier normaliter fors extra voor betaalt! U kunt deelnemen aan diverse activiteiten waaronder gamedrives, nightdrives, bootcruises, kanosafari’s of begeleide wandelsafari’s. De van toepassing zijnde meerprijs voor deze up-grade is op aanvraag.

Dag 17-18: naar Amsterdam

In de loop van de dag wordt u naar de airstrip gebracht, vanwaar u naar Lusaka vliegt. Hier checkt u in op de vlucht met Kenya Airways naar Nairobi waar u overstapt op de KLM nachtvlucht naar Amsterdam. U komt in de ochtend van dag 18 op Schiphol aan – het einde van een mooie reis!

Inclusief:

 • internationale KLM /KQ vluchten zoals vermeld in businessclass

 • regionale P0/SA vluchten zoals vermeld in economy class

 • luchthavenbelasting en brandstoftoeslag

 • transfers

 • alle overnachtingen op basis van tweepersoonskamers/-tenten

 • maaltijden en drankjes zoals vermeld

 • activiteiten zoals vermeld in South Luangwa NP & Liuwa Plain & Livingstone

  & Lower Zambezi

 • Entreegelden South Luangwa NP & Liuwa Plain & Livingstone & Lower Zambezi

Exclusief:

 • overige maaltijden en drankjes

 • visumkosten Zambia ($ 50,- per persoon voor Zambia)

 • fooien

 • uitgaven van persoonlijke aard

 • reis- en annuleringsverzekering

 • dossierkosten € 36,30 per boeking

 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

 • entree Victoria Watervallen

Deze reis is helemaal naar wens aan te passen.

Vraagt u bij ons naar de mogelijkheden.

De prijs is een indicatie, deze is gebaseerd op vertrek 4 juni 2019


Reisduur 18 dagen
Vervoer Vliegtuig
Verzorging volgens beschrijving