24 april – 12 mei 2020

Culinaire Wijnreis Australië

De ultieme reis naar Australië voor fijnproevers

Vrijdagavond 21 juni

Inschrijven presentatieavond

Tijdens de presentatieavond zullen Moritz Peeters en Jean-Paul Ponte u mee op reis nemen langs de verschillende wijnstreken. De wijnreis wordt toegelicht en vanzelfsprekend drinken we een aantal wijnen van de huizen die we gaan bezoeken.

prachtige, culinaire wijnreis door Australië

Ontdek de reis

Fivesenses en Wijnhandel Peeters slaan de handen ineen en organiseren een prachtige, culinaire wijnreis door Australië. Onder leiding van Moritz Peeters wordt in klein gezelschap door het zuidoosten van Australië gereisd. Gedurende de reis zijn er ontmoetingen met wijnmakers, maakt u kennis met de veelzijdige Australische keuken en verblijft u in uitstekende accommodaties. Iconische wijnhuizen wisselen we af met kleine parels. De ene dag eten we op niveau en de andere dag gaat de barbecue aan. De rode draad van de reis is dat we u een exclusieve beleving van een van de mooiste wijnlanden ter wereld geven.

Lees meer

Australië is een relatief jong wijnland dat de laatste decennia keihard aan de weg heeft getimmerd om inmiddels met recht een van de meest vooraanstaande nieuwe-wereld wijnlanden genoemd te mogen worden. Het gunstige klimaat in vooral het zuidoosten van het land zorgt voor een rijk aanbod. De opbouw van deze reis laat de verschillende variëteiten op een doordachte manier aan bod komen.

 

Na een verblijf in Sydney, de mooiste havenstad van het zuidelijk halfrond, beginnen we de wijnreis in de Hunter Valley, de bakermat van de Australische druiventeelt. We maken vervolgens de oversteek naar South Australia waar we in McLaren Vale en de Barossa Valley op bezoek gaan bij kleinere, maar zeer gerenommeerde wijnhuizen zoals Kaesler en d’Arenberg. Bij d’Arenberg zal er een memorabele lunch in een fantastische setting plaatsvinden.

 

Op Tasmanië brengen we een bezoek aan o.a. Jansz om hier te kunnen proeven dat de Australische Sparkling Wines zich kunnen meten met grote namen uit de Champagne. De laatste week van de reis brengen we in Victoria door. Aan de noordkant van de staat komen de dessertwijnen aan bod in de omgeving van Milawa en Rutherford. In de Yarra Valley bezoeken we Giant Steps en Innocent Bystander, de eerste wijnhuizen die Wijnhandel Peeters exclusief importeert in Nederland. De twee top Chardonnays van Giant Steps, de Tarraford Vineyard en de Sexton Vineyard zijn in juni 2018 zelfs als beste Australische Chardonnays getest in het belangrijkste Nederlandse wijntijdschrift Perswijn. Als afsluiting van de reis zijn we twee dagen in Melbourne, de ‘food & wine’ hoofdstad van het land, waar alle culinaire Australische rijkdom samenkomt.

Australië is een relatief jong wijnland dat de laatste decennia keihard aan de weg heeft getimmerd om inmiddels met recht een van de meest vooraanstaande nieuwe-wereld wijnlanden genoemd te mogen worden. Het gunstige klimaat in vooral het zuidoosten van het land zorgt voor een rijk aanbod. De opbouw van deze reis laat de verschillende variëteiten op een doordachte manier aan bod komen.

 

Na een verblijf in Sydney, de mooiste havenstad van het zuidelijk halfrond, beginnen we de wijnreis in de Hunter Valley, de bakermat van de Australische druiventeelt. We maken vervolgens de oversteek naar South Australia waar we in McLaren Vale en de Barossa Valley op bezoek gaan bij kleinere, maar zeer gerenommeerde wijnhuizen zoals Kaesler en d’Arenberg. Bij d’Arenberg zal er een memorabele lunch in een fantastische setting plaatsvinden.

 

Op Tasmanië brengen we een bezoek aan o.a. Jansz om hier te kunnen proeven dat de Australische Sparkling Wines zich kunnen meten met grote namen uit de Champagne. De laatste week van de reis brengen we in Victoria door. Aan de noordkant van de staat komen de dessertwijnen aan bod in de omgeving van Milawa en Rutherford. In de Yarra Valley bezoeken we Giant Steps en Innocent Bystander, de eerste wijnhuizen die Wijnhandel Peeters exclusief importeert in Nederland. De twee top Chardonnays van Giant Steps, de Tarraford Vineyard en de Sexton Vineyard zijn in juni 2018 zelfs als beste Australische Chardonnays getest in het belangrijkste Nederlandse wijntijdschrift Perswijn. Als afsluiting van de reis zijn we twee dagen in Melbourne, de ‘food & wine’ hoofdstad van het land, waar alle culinaire Australische rijkdom samenkomt.

“Een onvergetelijke reis”

€ 7850,- P.P.

Op basis van een 2-persoonskamer

12 t/m 20

Maximaal aantal
personen

19 dagen

24 april –
12 mei 2020

Wat maakt deze reis bijzonder?

Retourvlucht en alle binnenlandse vluchten

Sfeervolle en onderscheidende, luxe accommodaties

Privé-vervoer per comfortabele minibus

Persoonlijke, Nederlandse begeleiding door Moritz Peeters

16 keer ontbijt, 7 keer lunch en 5 keer diner

Een brede beleving van de culinaire kant van Australië

Ontmoetingen met wijnmakers

Achter de schermen bij de ‘fine fleur’ van de Australische wijnproducenten

Afwisseling tussen ‘food & wine’, cultuur en natuur

Over deze wijnreis

Belangrijke informatie

Wat is de prijs van de reis?

€ 7850 p.p. op basis van tweepersoonskamers

Minimaal 12 deelnemers en maximaal 20 deelnemers

Wat zijn de hoogtepunten van de reis?

Ontmoetingen met inspirerende wijnmakers

Dineren in vernieuwende restaurants

Bezoek aan het Sydney Opera House

Deskundige begeleiding door Moritz Peeters

Comfortabele en gevarieerde accommodaties

Kunst en cultuur in Sydney en Melbourne

Wat is er bij de reis inbegrepen?

Internationale retourvlucht met Cathay Pacific in Economy Class

Vier binnenlandse vluchten met Qantas in Economy Class

Alle brandstof- en veiligheidstoeslagen

Deskundige begeleiding door Moritz Peeters van Wijnhandel Peeters

Al het benodigde vervoer per luxe privé bus

16 nachten accommodatie in ****/***** sterren accommodaties

16 keer ontbijt, 7 keer lunch en 5 keer diner

Wine tastings

Toegang tot wijnhuizen en ontmoetingen met wijnmakers

Wat zijn de optionele toevoegingen voor de reis?

Voorafgaand of na afloop van de reis kunnen er componenten aan de reis worden toegevoegd. Denk hierbij aan een stopover in Hong Kong, extra dagen in Sydney voordat de reis begint of wellicht een tropische afsluiting in het noorden van Australië.

Upgrade naar Premium Economy Class of Business Class.

Toeslag voor éénpersoonskamers

De organisatie

Aan het woord

Jean-Paul

Fivesenses

“Al bijna 20 jaar verblijf ik met regelmaat in mijn tweede thuisland Australië, het land waar men er zo’n aangename levensstijl op nahoudt. In de reis die wij voor u hebben georganiseerd, laten we dit goede Australische leven prominent aan bod komen. Vooral op culinair vlak, maar ook de veelzijdige Australische natuur en cultuur zijn opgenomen in deze reis. Van begin tot eind staat er een reis die interessant, comfortabel en verrijkend is.”

Moritz

Wijnhandel Peeters

“Een liefde voor Australië en Australische wijnen heb ik al sinds het begin van mijn ‘carrière’ als wijnhandelaar en sinds 2006 ben ik officieel Australian Wine Ambassador. In die hoedanigheid importeer ik zelfs 14 wijnhuizen direct uit Australië in Nederland, waaronder veel huizen waar wij deze reis bij op bezoek gaan. Ik zal deze reis als toer- en wijngids begeleiden en u, achter de schermen, voor gaan stellen aan diverse interessante wijnmakers waar ik al jarenlang met groot plezier mee samenwerk.”

Wijnhuizen & Partners

Innocent Bystander behoort bij Wijnhandel Peeters al meer dan tien jaar tot het standaard assortiment uit Australië.

Twee huizen, een gebied en een naam, Andrew Pirie, een van de grote pioniers op het gebied van wijnmaken op Tasmanië.

Een van de oudste familiebedrijven in Australië en een van de meest innovatieve. Brown Brothers is opgericht in 1889…

In het hart van McLaren Vale vinden we d’Arenberg, opgericht door de Osborn familie in 1912 met de vierde generatie…

De overburen van Innocent Bystander in Healesville. Eigendom van Phil Sexton en opgericht begin jaren ‘90…

Twee huizen, een gebied en een naam, Andrew Pirie, een van de grote pioniers op het gebied van wijnmaken op Tasmanië.

Vrijdagavond 21 juni

Inschrijven presentatieavond

Tijdens de presentatieavond zullen Moritz Peeters en Jean-Paul Ponte u mee op reis nemen langs de verschillende wijnstreken. De wijnreis wordt toegelicht en vanzelfsprekend drinken we een aantal wijnen van de huizen die we gaan bezoeken.


Innocent Bystander behoort bij Wijnhandel Peeters al meer dan tien jaar tot het standaard assortiment uit Australië. Een mooie serie wijnen uit de Yarra Valley bij Melbourne met een Pinot Gris, Chardonnay, Pinot Noir, Shiraz, een heerlijke rosé en een geweldige, mousserende, lichtzoete rosé Moscato. Het Nederlandse wijntijdschrift Perswijn heeft de Innocent Bystander Chardonnay opgenomen in de rubriek ‘Geselecteerd’ en schreef: “Yarra Valley is door zijn ligging aan zee een van de interessantste Australische gebieden voor Chardonnay. Deze Chardonnay wordt gemaakt van niet-ontsteelde druiven met eigen gisten. Er vind geen malolactische vergisting plaat, rijping 9 maanden op nieuw en gebruikt Frans eiken. Alles volgens het (moderne) boekje dus. Het hout blijft fijn en subtiel, met vanille, toast, peer, meloen en citrus, elegant en sappig met goede zuren en finesse. 16 punten.”


Twee huizen, een gebied en een naam, Andrew Pirie, een van de grote pioniers op het gebied van wijnmaken op Tasmanië. De eilandstaat is het koelste wijngebied in Australië en met haar specifieke ondergrond zeer geschikt voor druiven die het goed doen bij lagere temperaturen. Denk aan Riesling, Sauvignon Blanc en Pinot Noir, maar vooral ook aan mousserende wijnen. Noord-Tasmanië heeft het mooiste gebied en klimaat voor mousserende wijnen op het Zuidelijk halfrond. De Pirie Non Vintage Brut heeft dat dubbel en dwars bewezen toen zij in 2016 gekozen werd tot de beste mousserende wijn wereldwijd (buiten Champagne) in Decanter Magazine! De wijngaarden van Devils Corner liggen wat meer naar het oosten terwijl de wijngaarden voor Tamar Ridge mooi aan de rivier Tamar liggen.


Een van de oudste familiebedrijven in Australië en een van de meest innovatieve. Brown Brothers is opgericht in 1889 in Milawa, Victoria, door John Francis Brown en wordt tegenwoordig voortgezet door zijn afstammelingen op het oorspronkelijke estate. Brown Brothers wordt geroemd om hun innovatieve manier van werken met o.a. haar experimentele wijngaarden genaamd ‘kindergarden’. Een van de belangrijkste innovaties is de ontwikkeling van hun ‘eigen druif’ de Tarrango.


In het hart van McLaren Vale vinden we d’Arenberg, opgericht door de Osborn familie in 1912 met de vierde generatie, Chester Osborn aan het roer. In 1912 kocht de eerste generatie Osborne 78 hectare Milton wijngaarden in een gebied dat tegenwoordig McLaren Vale heet. In 1959 werd voor het eerst gebruik gemaakt van het inmiddels zo kenmerkende etiket met de schuine rode streep, dat vervolgens altijd het handelsmerk van d’Arenberg is gebleven. Net als de opmerkelijke namen van de wijnen, die ieder zo hun eigen anekdote hebben. Tijdens ons bezoek aan d’Arenberg komen deze anekdotes vanzelfsprekend aan bod. In diverse wijngaarden wordt een grote verscheidenheid aan druivensoorten verbouwd, zoals Shiraz, Grenache, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Tempranillo voor rode wijnen en Riesling, Chambourcin, Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Marsanne, Roussanne voor witte wijnen. Het cellardoor restaurant is zo bijzonder dat dit een prominente plaats in onze reis heeft gekregen.

De overburen van Innocent Bystander in Healesville. Eigendom van Phil Sexton en opgericht begin jaren ‘90 na zijn vertrek bij het iconische ‘Devils Lair’ in Western-Australia. Alle wijnen zijn gemaakt van eigen wijngaarden en tonen op fantastische wijze het terroîr van de individuele wijngaarden. Phil is een perfectionist en een alleskunner. In zijn cellardoor heeft hij een restaurant, pizzabakkerij, bakt hij zijn eigen brood, brandt hij zijn eigen koffie en brouwt hij zijn eigen bier. Perswijn heeft onlangs een groot aantal Australische Chardonnays geproefd en uit al deze wijnen kwamen de Tarraford Chardonnay en de Sexton Chardonnay op nummer 1 en 2 met respectievelijk 17,5 en 17 punten. Giant Steps behoort tot de absolute top onder de Australische boutique wineries.

Twee huizen, een gebied en een naam, Andrew Pirie, een van de grote pioniers op het gebied van wijnmaken op Tasmanië. De eilandstaat is het koelste wijngebied in Australië en met haar specifieke ondergrond zeer geschikt voor druiven die het goed doen bij lagere temperaturen. Denk aan Riesling, Sauvignon Blanc en Pinot Noir, maar vooral ook aan mousserende wijnen. Noord-Tasmanië heeft het mooiste gebied en klimaat voor mousserende wijnen op het Zuidelijk halfrond. De Pirie Non Vintage Brut heeft dat dubbel en dwars bewezen toen zij in 2016 gekozen werd tot de beste mousserende wijn wereldwijd (buiten Champagne) in Decanter Magazine! De wijngaarden van Devils Corner liggen wat meer naar het oosten terwijl de wijngaarden voor Tamar Ridge mooi aan de rivier Tamar liggen.

Bitnami