Globe
Grenzenloos Goed
Namibie

Namibie

Deze vliegsafari neemt u mee van de Sossusvlei duinen, via de Atlantische kust, het rotsachtige Damaraland en de afgelegen Skeleton Coast tot het private Ongava Game Reserve, grenzend aan het Etosha Nationaal Park. Zie de zon zachtjes opdoemen over dit ongerept stuk Afrika en geniet als kers op de taart van een weergaloos vogelperspectief op de fenomenale landschappen.

Dag 1 tot 2 – Sossusvlei

Sossusvlei

De meest beroemde foto’s van Namibie komen ongetwijfeld uit de Sossusvlei. De beelden met de intens rode en gele duinen en scherpe lijnen zijn een bron van inspiratie voor elke fotograaf. U kunt met uw eigen wagen naar Sossusvlei rijden, maar de laatste 4km zijn enkel te bereiken met een 4×4 wagen. Indien u zelf niet over een 4×4 wagen beschikt, dan parkeert u uw wagen op de parkeerplaats en stapt u in één van de shuttle wagens van het park (tegen betaling). De Sossusvlei maakt deel uit van de Namib-woestijn in de Namib-Naukluft en vormt de oudste woestijn van de wereld grenzend aan de Atlantische Oceaan vanaf Swakopmund & Walvisbay zuidwaarts tot bij Luderitz. Het wordt gezegd dat deze woestijn al zo’n 80 miljoen jaar een droog tot zeer droog klimaat heeft. Het park heeft een oppervlakte van 50.000 km2 en behoort daarmee tot de grootste nationale parken in Afrika. Het leukste is om de duin bij Sossusvlei niet alleen te bekijken maar ook te beklimmen en uit te kijken op het hoofdmeer. Het valt niet mee om via de scherpe flanken van Big Mama of Big Daddy naar boven te komen. Het zand is mul, warm en de zon steekt. Eenmaal boven voelt het toch als een prestatie. U kunt nu weer naar beneden lopen of de duin als glijbaan gebruiken. Ook mooi om te zien is Deadvlei, een opgedroogd meer met boomstompen die een bijna surrealistische landschap zijn gaan vormen. Duin 45 en Hidden Vlei zijn andere bekende attractie. Duin 45 komt u tegen op weg vanaf Sesriem naar de parkeerplaats en ligt op 45 kilometer afstand van de ingang. De 86 meter hoge duin geeft een mooi uitzicht op het uitstrekkende duinenlandschap. U kunt ook een bezoek brengen aan Sesriem Canyon, een mooie zandstenen canyon van 1 kilometer lengte, uitgeslepen door het water uit de Tsauchab Rivier. Meestal staat de rivier droog en kunt u door de canyon heen wandelen. De naam Sesriem is gegeven door Afrikaner Boeren die hier met hun ossen kwamen om water te putten en zes riemen nodig hadden om het water uit de put te halen.

 

Dag 3 tot 4 – Swakopmund

Swakopmund

Swakopmund is een sfeervol stadje waar u zich in Duitsland waant. Het werd gesticht toen Namibie nog een Duitse kolonie was en men vindt die invloed vooral terug in de architectuur. In het Swakopmund Museum treft u een goede expositie over de koloniale Duitse tijd, maar ook over de flora en fauna van de Namib. Tours zijn ook mogelijk in de Hansa Brewery die dichtbij het Swakopmund Museum te vinden is. Swakopmund is de ideale uitvalsbasis voor enkele interessante excursies. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Walvisbaai van waaruit bootexcursies vertrekken om dolfijnen en zeehonden te bekijken (optioneel), voor vele mensen een hoogtepunt op hun reis door Namibie. Of wat dacht u van een ‘Living Desert’ tour (optioneel) waarbij een gids u meeneemt in een 4×4 voertuig om de woestijn in te trekken en alle kleine levende wezentjes op te zoeken? Ook zandsurfen, quad rijden en parachute springen horen tot de vele optionele activiteiten die u vanuit Swakopmund kunt doen. De meeste winkels, banken en coffeeshops bevinden zich rondom Molke Street, Kaiser Wilhelm Street en Post Street. U vindt hier een goed informatiekantoor (hoek van Kaiser Wilhelm en Roon Street).

 

Dag 5 tot 6 – Damaraland

Damaraland

Damaraland is een fascinerend gebied met enorme rotsformaties en droge beddingen. Diverse bergtoppen domineren het landschap, zoals de Spitzkoppe (1 784 meter) en de Brandberg (2 573 meter). Het rotsachtige landschap zorgt voor veel natuurschoon. De belangrijkste attractie van de regio is – zonder twijfel – Twyfelfontein. Deze naam verwijst naar de waterbron in de Huab Vallei die even vaak droog als vol water stond. Er zijn ook veel rotstekentingen en –graveringen te vinden van jagers uit het stenen tijdperk.

In Damaraland, zowel noord als zuid, heeft u kans de woestijnolifant te zien rondtrekken. Er is voldoende te ontdekken in dit prachtige gedeelte van Namibië.

Dag 7 tot 9 – Skeleton Coast

Skeleton Coast

Dag 10 tot 11 – Ongava Private Game Reserve

Ongava Private Game Reserve

Het Ongava Privaat Wildreservaat van 30 000 hectare wordt beschouwd als een van de mooiste privéreservaten in de regio. Het is de thuisbasis van onder meer leeuwen, elanden, impala’s, zebra’s en een verscheidenheid aan antilopen. Het is ook een van de weinige particuliere reservaten in Namibië waar zowel zwarte als witte neushoorns worden waargenomen. Bezoekers kunnen ook het aangrenzende Etosha Nationaal Park bezoeken via de Andersson Poort in het zuiden. Het reservaat biedt u de perfecte combinatie van wildervaringen en comfortabele lodges. U kunt hier deelnemen aan nachtelijke jeepsafari’s, begeleide natuurwandelingen, jeepsafari’s in een 4×4-voertuig of vogels spotten.

 

Dag 12 – Vlucht Ongava Lodge – Windhoek

 

Dit is slecht een voorbeeld van een reis door Namibië. Wij kunnen voor u een reis geheel zelf samenstellen, dit doen wij doormiddel van uw wensen door te nemen en om te zetten naar een onvergetelijke reis.

 

Mochten wij uw interesse gewekt hebben dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen, of kom langs op het reisbureau.

 

 

 


Reisduur 12 dagen