Globe
Grenzenloos Goed
8 daagse fly drive Oman Compact

8 daagse fly drive Oman Compact

8 daagse fly drive Oman Compact

8 Daagse Fly Drive Oman Compact

U reist met een gewone personenauto door Oman en komt langs de meest interessante bezienswaardigheden De route die wij uitstippelden is prima te begaan. Verharde 2-baans wegen en uitstekende snelwegen. U reist tegen de wijzers van de klok in. Van Muscat naar Nizwa en daarna naar de Wahiba Sands voor een overnachting in een tentenkamp inclusief transfer naar het kamp. Dan via Sur weer terug naar de hoofdstad.

Dag 1 Amsterdam – Muscat

Na de vlucht met KLM heeft u een transfer van het vliegveld naar Intercontinental in Muscat.

Dag 2 Muscat en omgeving

In de ochtend wordt uw huurauto afgeleverd in het hotel. Daarna heeft u ruim de tijd voor de hoogtepunten van Muscat: bezoek in de ochtend de Grote Moskee met plaats voor 20.000 gelovigen, het paleis van de Sultan Ibn Qaboos en de Muttrah Souk waar u uitgebreide keuze vindt van allerlei Omani waren en souvenirs.

Overnachting Intercontinental in Muscat.( 4½*)

Dag 3 Muscat – Izki – Bahla – Nizwa (325km)

Na het ontbijt gaat u op weg richting het zuidwesten. U ziet forten, het Hajargebergte, dadelpalm oases en uiteindelijk Nizwa. Nizwa is een van de mooiste van Oman en vertegenwoordigt het historische Oman met prachtige gebouwen en bezienswaardigheden waaronder het Nizwa fort en kasteel, de souk waar plaatselijke marktkooplieden in lange witte galabiya’s trots hun kleurige waar aanbieden Op vrijdag heeft Nizwa ook een levendige veemarkt.

Overnachting in hotel Golden Tulip Nizwa (4*)

Dag 4 Nizwa – Izki – Ibra – Wahiba Sands (300 km)

Vandaag een rit naar het uitgestrekte landschap van orde en witte zandduinen die soms meer dan 200 meter hoog zijn. U wordt met een transfer naar Desert Nights Camp gebracht. In de avond kennismaking met het leven in de woestijn. U overnacht in een tent en geniet van de stilte om u heen en de talloze sterren aan de hemel.

Overnachtig in Desert Nights Camp (4*)

Dag 5 Wahiba Sands – Wadi Bani Khalid – Sur (225 km)

U wordt terug gebracht naar uw huurauto en rijdt dan richting de kust naar de schitterende oase Wadi Bani Khalid. Daarna langs de Golf van Oman naar Sur. Deze vissersplaats heeft een pittoreske haven waar de oorspronkelijke Dhow schepen nog op traditionele wijze met de hand worden vervaardigd. Niet ver van Sur ligt het schildpaddenstrand waar u ’s avonds in alle stilte de zeeschildpadden kunt zien.

Overnachting in hotel Sur Plaza (3*)

Dag 6 Sur – Wadi Tiwi – Fins – Bimah Sinkhole – Muscat (280km)

De weg naar Muscat is een aaneenschakeling van indrukwekkende wadi’s. Een daarvan is Wadi Tiwi, bekend als het dal van de negen dorpjes. Onderweg nog een stop bij het schitterende Bimah Sinkhole: een kalksteen krater met blauwgroen zeewater. Het is de perfecte plek om even wat uit te rusten of u kiest voor Quriyat een charmant vissersdorpje.

Overnachting in Intercontinental in Muscat.( 4½*)

Dag 7 Muscat – Amsterdam

U heeft nog een rustig dagje in Muscat voordat u in de avond uw huurauto op het vliegveld inlevert en terug vliegt naar Amsterdam.

Dag 8 Aankomst Amsterdam

Verblijf op basis van logies en ontbijt in 4* (Sur 3*) hotels)

In Desert Nights camp op basis van half pension

Transfer luchthaven – hotel op dag van aankomst

Auto categorie C (Mercedes Benz C klasse of gelijkwaardig)

Vlucht per KLM in economy class

Prijs vanaf: € 2928,- per persoon met een Engels sprekende privé chauffeur

Prijs vanaf 2135,- per persoon op basis van een fly drive

In samenwerking met Isropa

Oman algemeen

 

 


Reisduur 8 dagen
Vervoer Vliegtuig, autohuur of auto met chauffeur
Verzorging volgens programma