Globe
Grenzenloos Goed
Actief culinair arrangement in Le Marche

Actief culinair arrangement in Le Marche

Zelf olijfolie maken

Vijf daags actief culinair arrangement in Le Marche.

Beleef en proef het echte Italië.

Voor de Italië liefhebber die het echte Italië wil proeven en beleven. Le Marche ligt midden in het hart van Italië. Deze unieke vijfdaagse reis bestaat uit een combinatie tussen inspanning en ontspanning. Wat dacht je van olijven plukken en truffels zoeken, hiken in een kloof, wijnen proeven en zelf pasta maken? Dit vijf daags arrangement heeft het allemaal!

 

Het programma

Dag 1 zaterdag

Aankomst rond 21.00 uur in jullie verblijf voor de komende dagen in Borgo Loretello. Loretello is een van de kleinste en meest pittoreske dorpjes van Le Marche.

Het dorp is klein, maar enorm veel te bieden; stijlvolle appartementen, een suite, bar Giallo Loretello die tijdens de warmste maanden een geweldige selectie natuurlijke wijnen en

cocktails biedt, een kleine delicatessenwinkel met verkoop lokaal lekkers en een traditioneel restaurant/pizzeria.

Na aankomst krijg je een rondleiding door het prachtige dorp en sluiten de we dag af met een heerlijke plank met hapjes en een glaasje wijn.

 

Dag 2 zondag

Rond de lunch vertrekken we naar Cantina Terracruda voor een wijntour en -proeverij met lichte lunch – na ontvangst krijgen we

een rondleiding in de wijnkelders, vervolgens genieten we van een heerlijke lunch en maken we kennis met de mooie selectie

wijnen van deze wijnproducent. Cantina Terracruda verbouwt op 20 hectare grond druiven voor wijnen als Biachello del Metauro, Rosso Pergola en Sangiovese dei Colli Pesaresi.

Deze en de meeste andere wijnen van dit wijnhuis hebben het DOC predikaat (Denominazione di Orgine Controllata).

Na de lunch vertrekken we naar Acqualagna, het oudste truffelgebied in Italië. Hier gaan we samen met Massimo en zijn honden truffels zoeken. Trek je hike schoenen aan want het gebied vraagt af en toe wat van je wandelkunsten. Na de jacht dineren we, thuis bij de jager.

 

Dag 3 maandag

Na het vroege ontbijt staan Diana en Herwin klaar om je te ontvangen in hun olijfgaard in Corinaldo. Dit Nederlandse stel kocht drie jaar geleden een oude boerderij en olijfgaard. Inmiddels produceren ze honderden liters olijfolie voor de consument in Nederland onder de naam Di Lorenzetto. Oktober is hun belangrijke oogstmaand. Vandaag ga je met Herwin en Diana de olijfgaard in om netten uit te leggen olijven te oogsten en kratten te vullen. Een actief dagje dus! De lunch wordt aan lange tafels geserveerd in de olijfgaard. Aan het einde van de dag ga je moe maar voldaan eten in een nabij gelegen restaurant om vervolgens te zien hoe jouw oogst van die dag geperst wordt. Je neemt een blikje van je eigen Di Lorenzetto olijfolie mee naar huis!

 

Dag 4 dinsdag

We nemen je mee met een Engelssprekende gids voor een hike in de Kloof van Furlo: deze uitgesleten kalkstenen imposante kloof omvat een historie van tweehonderd miljoen jaar. Dit stukje natuur is uniek. Ook nu nog zijn de flora en fauna uniek voor Italië, met een groot aantal zeldzame dier-, boom- en plantensoorten zoals adelaars, wolven, beren en de oehoe. We maken hier een geweldige wandelroute in de kloof met adembenemende uitzichten.

 

Na de wandelroute gaan we terug naar Borgo Loretello. Daar wacht de Italiaanse kokkin Paola op jullie om samen pasta te maken. We sluiten de dag af met jullie zelfgemaakte pastadiner.

 

Dag 5 woensdag

In de middag vertrekt het vliegtuig terug naar Rotterdam. In de ochtend is er tijd om de grotten van Frassisi te bezoeken. Een wereld vol stalagmieten en stalactieten die je verkent in overall, regenlaarzen, helm en hoofdlamp. De grotten van Frassissi werden in 1948 ontdekt en kennen een 13 kilometer grottencomplex. Wij pakken een deel van de route van de waarmee een geweldige indruk krijgen van dit indrukwekkende grottenstelsel. Na het bezoek aan de grotten is het tijd om te vertrekken richting Nederland. Voor een lunchpakket wordt gezorgd zodat je met een gevulde maag het vliegtuig in kunt gaan.

Het verblijf

Loretello is een van de kleinste en meest pittoreske dorpjes van Le Marche. Hier staat de tijd stil, stroomt het leven langzaam en heerst er stilte, alleen onderbroken door het luiden van klokken en het getjilp van de vogels. De steegjes leiden allemaal naar een adembenemend plein met uitzicht op een van de meest onaangetaste landschappen van Italië.

 

Het dorp is klein, maar enorm veel te bieden: stijlvolle appartementen en een suite, Bar Giallo Loretello die tijdens de warmste maanden een geweldige selectie natuurlijke wijnen en cocktails biedt, een kleine delicatessenwinkel met verkoop lokaal lekkers en een traditioneel restaurant/pizzeria.

 

Borgo Loretello en Bar Giallo Loretello werden in 2019 opgericht om een ​​nieuw model van “turismo gentile” tot leven te brengen;  stijlvolle accommodaties, een bar van hoge kwaliteit en een constante samenwerking met de lokale bevolking . Pauline, Chiara en Elisa, de eigenaren, hebben al hun ervaring in hotellerie, toerisme en evenementenorganisatie in dit project gestopt met de bedoeling om een ​​totaal ander concept van vakantie te creëren waar gasten hun welzijn kunnen vinden en hun tempo helemaal kunnen vertragen.

 

Tijdens deze reis verblijven we in de mooie accommodatie van Borgo Loretello. Er zijn drie twee persoonskamers, ieder met keuken/kitchenette, en 1 vijf persoons-appartement.

 

 

De kosten

Prijs 975,00 per persoon inclusief alle excursies, ontbijt, lunch en diner, transfers.

Exclusief vliegreis.

We hebben het arrangement en de transfers afgestemd op aankomst op zaterdag en vertrek op woensdag.

Vliegen kan met Transavia vanaf € 200,00 retour vanaf Rotterdam naar Perugia.

*het programma kan altijd iets wijzigen als gevolg van weersomstandigheden en onverwachte situaties.

**Het minimaal aantal deelnemers aan deze reis bedraagt 8 personen.

*** Ook als je alleen reist ben je welkom! Gezien het beperkt aantal kamers deel je gedurende de reis een kamer met iemand anders.

 

 

Als u deze mooie reis bij ons reserveert ontvangt u een lekkere Di Lorenzetto olijfolie van 250 ml.

Voor meer informatie en beschikbaarheid kunt u mailen naar: joke@buitenlandschezaken.nl

 

 


Reisduur 5 dagen / 4 nachten
Vervoer landarrangement met bij te boeken vluchten
Verzorging volgens programma