Globe
Grenzenloos Goed
Een nostalgische treinsafari door Namibië

Een nostalgische treinsafari door Namibië

Namibië Safari: Swakopmund - Pretoria of v.v.

Een nostalgische treinsafari door Namibië

Aan boord van de Pride of Africa van Rovos Rail

Vertrek maart, april, mei en november 2024

Zodra u aan boord stapt van de Pride of Africa van Rovos Rail wordt u ondergedompeld in luxe en nostalgie: in dit stijlvolle hotel op wielen beleeft u de gouden eeuw als nooit tevoren. travel beyond the ordinary! En dat terwijl de mooiste Afrikaanse landschappen aan u voorbijglijden. Oneindige zandduinen, prehistorische bomen, oude wildparken en fotogenieke valleien wisselen zich af. De thuisbasis van talloze wilde diersoorten en hét decor van uw droomreis.

Bent u er klaar voor om Namibië in ultieme luxe te ontdekken? We geven een voorproefje van wat u te wachten staat aan boord van de meest prestigieuze trein van het Afrikaanse continent: de Pride of Africa!

Programma en excursies

Uw route in beeld

Routekaartje Namibië Safari

Dag 1 – Amsterdam – Johannesburg

’s Ochtends vertrekt u met KLM van Amsterdam naar Johannesburg, waar u ’s avonds laat arriveert. Overnachting in het 5-sterren Intercontinental Hotel dat direct toegankelijk is vanuit het luchthavengebouw.

Dag 2 – Johannesburg – Walvisbaai

Na het ontbijt kunt u uitchecken.
Vervolgens wandelt u naar de luchthaven voor de vlucht naar Walvisbaai ten zuiden van Swakopmund gelegen. Swakopmund is een stadje ingeklemd tussen de woestijn en de Atlantische Oceaan en doet denken aan een Europese badplaats. De talloze historische gebouwen in Duits koloniale stijl, de palmen, de tuinen en goudgele stranden geven Swakopmund een plezierige uitstraling. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in het Swakopmund Hotel.

Diner op eigen gelegenheid. Overnachting in het hotel. (O)

Dag 3 – Aan boord van de “Pride of Africa”

Vanochtend wordt u van uw hotel afgehaald voor uw transfer naar het treinstation van Walvis Bay.
Om 11.00 uur vertrekt uw trein, de ‘Pride of Africa’, voor de eerste etappe van een onvergetelijke treinreis door het onovertroffen natuurschoon van Namibië en Zuid-Afrika. Overnachting aan boord van de trein. (O,L,D)

Dag 4 – Cheetah Conservation Project

Na het ontbijt bezoekt U het Cheetah Conservation Project in Otjiwarongo. Deze niet gouvernementele organisatie werkt aan het redden van de Cheetah’s en zijn ecosysteem. Hier staat ook het enige volledig uitgeruste genetica laboratorium dat uniek is in Afrika. Van hieruit werkt men samen met wetenschappers van over de hele wereld. Na het bezoek aan het Cheetah Conservation Project stapt u weer aan boord van de trein richting Windhoek.
Overnachting aan boord van de trein. (O,L,D)

JB 2016-04 Namibië Safari 220

Dag 5 – Etosha National Park

Aankomst bij het Otavi station en transfer naar de Mokuti Lodge gelegen bij de oostelijke ingang van het enorme Etosha National Park.
‘s Middags maakt u een eerste wildsafari in het park op zoek naar de ’Big 5’: olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel. Op de drooggevallen zoutvlaktes wemelt het van de dieren. Lunch, diner en overnachting in de Mokuti Lodge (of gelijkwaardig). (O,L,D)

shutterstock_270278957_Etosha National Park_Afrika, Namibië

Dag 6 – Safari in het Etosha National Park

De ochtend staat opnieuw in het teken van een safari in het Etosha National Park waar naast grote dieren ook 340 vogelsoorten kunnen worden gespot. Tegen lunchtijd gaat u weer aan boord van de ‘Pride of Africa’ voor het vervolg van uw treinreis richting Windhoek. Overnachting aan boord van uw trein. (O,L,D)

Etosha National Park Namibië (1)

Dag 7 – Sossusvlei

De trein rijdt door naar Windhoek waar u naar de luchthaven wordt gebracht voor de vlucht van 1 uur naar de Sossusvlei middenin de Namib-woestijn. De Sossusvlei is een vallei met her en der uitgedroogde boomstronken omgeven door ruim 300 meter hoge duinen, de oudste en hoogste zandduinen ter wereld. Het is Namibië’s beroemdste natuurwonder. Na de lunch maken we aan het eind van de middag een woestijnrit, ’s avonds gevolgd door een diner onder de sterrenhemel. De komende nacht logeren we in de luxe Sossusvlei Lodge (of gelijkwaardig). (O,L,D)

Sossusvlei duin wandelen

Dag 8 – Sossusvlei en Windhoek

We beginnen de dag vroeg met een excursie in de woestijn. U ziet dan de Sossusvlei op z’n mooist als de kleuren intens zijn en constant veranderen, een lust voor fotografen. Ontbijt in de vlei tijdens de excursie. Daarna terugvlucht naar Windhoek. Lunch in de Windhoek Country Club gevolgd door een City Tour en bezoek aan het Trans-Namib Transport Museum. Om 18.00 uur vervolgt u uw treinreis door het zuiden van de Kalahari woestijn. (O,L,D)

JB 2016-04 Namibië Safari 108-1

Dag 9 – Keetmanshoop & Garas Park

’s Middags bezoekt u Keetmanshoop en Garas Park. In dit gebied vind u ruim 300 soorten van de Aloe dichotomy. Deze bijzondere prehistorische bomen zijn erg fotogeniek. Daarna vervolgt u de reis richting Aus. (O,L,D) shutterstock_2086949524_Keetmanshoop, Afrika, Namibië

Dag 10 – Luderitz & Kolmanskop

Na het ontbijt volgt de transfer naar de spookstad Kolmanskop, voor een bezoek aan Kolmanskop en Luderitz (met lunch). Luderitz is bekend om zijn museum, koloniale Duitse architectuur en zijn wilde dieren zoals zeehonden, pinguïns, flamingo’s en struisvogels. U bent weer terug in de trein op tijd voor het diner. (O, L, D). shutterstock_494313451_Kolmanskop, Namibië, Afrika

Dag 11 – Fish River Canyon

’s Ochtends bezoeken we Fish River Canyon, na de Amerikaanse Grand Canyon de grootste ter wereld. De kloof is ongeveer 160 km lang, tot 27 kilometer breed en op sommige punten 550 meter diep. De uitzichten op de kloof met zijn grillige bochten zijn adembenemend. Vervolg van de treinreis richting Upington. (O,L,D)

JB 2016-04 Namibië Safari 054

Dag 12 – Upington en de Oranje rivier

Aankomst in Upington, een oasestad gelegen aan de Oranjerivier, middenin de Kalahari woestijn en beroemd om zijn wijnen. Na een wandeling door de stad en een boottocht op de Oranjerivier vervolgen we onze reis. De trein rijdt door het semi woestijngebied van de Great Karoo richting de Aar, het op één na belangrijkste spoorwegkruispunt van Zuid-Afrika gelegen aan de lijn tussen Kaapstad en Kimberley. (O,L,D)

Rovos Rail met passagiers

Dag 13 – Kimberley

’s Middags stopt de trein in Kimberley waar de Engelsen eind 19e eeuw met succes naar diamanten gingen graven, met als gevolg ‘the Big Hole’ (die Groot Gat) met een omtrek van anderhalve kilometer en een diepte van ruim 200 meter. U kunt de gerestaureerde gebouwen bezichtigen en een blik werpen in de Big Hole waaruit tussen 1871 en 1914 bijna 15 miljoen karaat diamanten werden gedolven. Einde van de middag vervolgt u uw route voor het laatste traject door de Karoo richting Pretoria. (O,L,D)

JB 2014-03 Safari on Rails 926

Dag 14 – Aankomst Pretoria

Aan het eind van de ochtend komt u aan op het Rovos Rail Treinstation in Pretoria. Einde van uw ontdekkingsreis per trein door de fascinerende landschappen van Namibië en het Zuidelijk-Afrika.

Na aankomst van de trein in Pretoria wordt u naar het Intercontinental op de luchthaven van Johannesburg gebracht, waar u één nacht verblijft. (O,L)

RVR-StationBuilding2-HRes

Dag 15 /16 – Johannesburg – Amsterdam

Kolossale uitgestrektheid van Namibië

 

Inclusief alle maaltijden met drankjes en excursies

 

Compartiment met privé badkamer

 

Rovos Rail

Sinds de oprichting in 1989 is Rovos Rail hét symbool voor stijlvolle treinreizen in Zuidelijk Afrika. De ‘Pride of Africa’ is dan ook de meest luxueuze trein op het zuidelijk halfrond. Deze trein is uw rijdende hotel op uw reis door Zuidelijk Afrika. Aan boord geniet u van vijfsterren service en een uiterst comfortabel compartiment. Met deze trein beleeft u zelf de gouden eeuw van het treinreizen! Er zijn drie type cabins aan boord van deze trein:  Pullman (7m2), Deluxe (11m2) en Royal Suite (16m2).

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u, naast uw nachten aan boord van de Pride of Africa, in luxe 4- en 5-sterren hotels op prachtige locaties:

– 2 overnachtingen in het luxe Intercontinental hotel op de luchthaven van Johannesburg
– 1 overnachting in de 5 sterren Sossusvlei Lodge (of gelijkwaardig)
– 1 overnachting in de 5-sterren Mokuti Lodge bij Etosha National Park (of gelijkwaardig)
– 1 overnachting in het Swakopmund hotel in Swakopmund (of gelijkwaardig)

Deze reis bieden wij aan in samenwerking met Incento.

Vertrek 13-03-2024
Reisduur 16 dagen
Vervoer trein Rovos Rail
Verzorging Inclusief alle maaltijden met drankjes en excursies