Globe
Grenzenloos Goed
Eiland Hopping: Cookeilanden Combo

Eiland Hopping: Cookeilanden Combo

Even iets anders dan eilandhoppen in Griekenland of de Azoren, hoppen op de Cookeilanden.

De Cookeilanden liggen in de Zuid Pacific en zijn een Polynesische archipel van 15 eilanden. De eilanden lenen zich goed om te hoppen vandaar dat wij jullie hiermee kennis willen laten maken.

Een reis naar de Cookeilanden zou er als volgt uit kunnen zien voor u.

Dag 1 – Aankomst Rarotonga

Bij aankomst op de kleine luchthaven van Rarotonga wordt u op traditionele wijze, met een fleurige krans, verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. U wordt meteen ondergedompeld in de magische eilandensfeer van deze verrassende eilandengroep. Met een gedeelde transfer wordt u naar het eerste hotel gebracht, waar een tropisch welkomstdrankje u staat op te wachten. Het bekroonde Resort is ideaal voor wie op zoek is naar een romantisch en exclusief verblijf. ’s Avonds kan u genieten van lokale specialiteiten in het voortreffelijke restaurant.

Aankomst Rarotonga

Dag 2 tot 3 – Rarotonga

Op Rarotonga, het hoofdeiland van de archipel omringd door koraalriffen, valt veel te beleven. Desondanks blijft het bijzonder ongerept: geen verkeerslichten, geen McDonald’s en geen gebouwen groter dan een kokospalm. Maak gebruik van het snorkelmateriaal, de kajaks of de SUP planken van het hotel om de azuurblauwe Stille Oceaan te verkennen. Een cruise op de Muri Lagoon met een afsluitende BBQ is een onvergetelijke ervaring. Bent u meer te vinden voor wellness? Dan is een bezoek aan de Spa een aanrader. De avontuurlijke reizigers kunnen ook de ruige jungle of het berglandschap van het vulkanische eiland ontdekken. Een zonsondergang op de beats van enkele Ukeleles mag ook zeker niet ontbreken. Kortom, voor ieder wat wils op Rarotonga!

Rarotonga

 

Dag 4 – Rarotonga – Aitutaki

Na een rijkelijk ontbijt, met een stukje jackfruit of guava, is het moment aangebroken om afscheid te nemen van het eiland. Na de check-out neemt u een gedeelde transfer naar de nationale luchthaven van Rarotonga voor uw binnenlandse vlucht naar het atol Aitutaki met Air Rarotonga (+/- 45min.). Bij aankomst op het kleine Bounty-eiland Aitutaki, slechts 18km² groot, wordt een gedeelde transfer naar het hotel voorzien. Het kleinschalige en luxueuze Resort is omgeven door de turquoise wateren van de lagune en verwelkomt u met een plaatselijk welkomstdrankje. U heeft nog ruim de tijd om een sprong te wagen in hun infinity zwembad, een cocktail te drinken in de tropische strandbar of te genieten in de Spa. Ook daar stelt het hotel kajaks of snorkeluitrusting ter beschikking om de unieke boven- en onderwaterwereld te bewonderen.

Rarotonga - Aitutaki

Dag 5 tot 6 – Aitutaki

Zelfs de meest reislustige vakantieganger kan niet anders dan zich te vergapen aan het paradijselijke Aitutaki met zijn uitgestrekte, kristalheldere lagune en zandbanken van het fijnste witte zand. De komende dagen heeft u allerlei mogelijkheden om u te laten onderdompelen in de tijdloze, kalme eilandsfeer en te genieten van de warme gastvrijheid van de plaatselijke bevolking. Neem deel aan een visexcursie, ga kitesurfen of beleef de Aitutakiaanse voorliefde voor zang en dans op een culturele avond,… Proef een lokaal gekweekte oester op een lokale markt, koop een typische sarong of een halsketting gemaakt van zwarte parels uit Manihiki. Sluit de dag af met misschien wel de knapste zonsondergang die u kan beleven op één van de parelwitte stranden van deze tot-de-verbeelding-sprekende plek.

Aitutaki

Dag 7 – Vertrek uit de Cookeilanden

Vandaag verlaat u het paradijs en vertrekt u met een gedeelde transfer naar de luchthaven van Aitutaki voor uw binnenlandse vlucht naar Rarotonga, aansluitend volgt uw internationale terugvlucht. Met een hart vol warme herinneringen en een gsm vol droomfoto’s neemt u afscheid van misschien wel één van uw mooiste reiservaringen.

Vertrek uit de Cookeilanden

Ook dit is een voorbeeld reis, mocht u andere ideeën of wensen hebben kunnen wij kijken naar de andere mogelijkheden.

Neem gerust contact met ons op, of kom langs op het Reisbureau.

 

met vriendelijke groet,

Het team van Buitenlandsche Zaken