Globe
Grenzenloos Goed
Koken in Portugal, de smaak van Cegonhas

Koken in Portugal, de smaak van Cegonhas

Vijf dagen koken, genieten, uitproberen en samen ontdekken wat de Portugese keuken zo bijzonder maakt. De producten halen we zoveel mogelijk vers uit de eigen moestuin.

We bezoeken vier interessante locaties die met deze authentieke keuken te maken hebben. Denk hierbij aan een bezoek aan een ambachtelijke kaasmakerij, een rondleiding bij een wijnhuis op een prachtig landgoed, waar eerlijke en heerlijke wijn wordt gemaakt. Of de lokale weekmarkt waar van alles te koop is aan streekproducten en waar je kunt proeven en genieten van veel lekkers.

Ook maak je kennis met de landelijke Portugese keuken die is gebaseerd op regionale verse producten, zoals vlees, vis, een schat aan olijf oliën, een diversiteit aan worsten, kazen en snacks, en een grote keur aan zoete lekkernijen en gebak.

We gaan zelf bekende en minder bekende gerechten maken. Naast de aanwezige uitgebreide keuken gaan we ook buiten aan de slag met de hout gestookte oven, de barbecue en de rookoven. Iedere keer weer met aandacht voor authentieke technieken en smaken.

Pastel de nata kookworkshop Portugal Sardientjes van de bbq Authentieke caldo verde

Deze reis vindt plaats van  23 juni – 29 juni.

Aan de rand van natuurpark Serra de Estrela ligt Quinta das Cegonhas, in een omgeving die zich kenmerkt door kleine pittoreske dorpjes. De quinta is een 17e-eeuwse boerenhoeve, gelegen op een helling met uitzicht over het dal.

De omgeving
Op het bijbehorende campingterrein staat het vol met olijfbomen, fruitbomen, wijnranken en prachtige bloemen. Het water is er kraakhelder, verkwikkend fris en komt uit een eigen bron. Er is zowel een moestuin als een kruidentuin. Je vindt er magische plekjes in de directe omgeving. De kleine dorpjes en het natuurpark nodigen uit om te wandelen en te ontdekken. Kortom, een heerlijke plek die aanvoelt als ‘oer’. Je voelt je één met de natuur en je vindt er stilte, rust en ruimte. Het brengt je terug bij jezelf.

De Quinta das Cegonhas
De boerenhoeve beschikt over een groot zwembad waar je gebruik van kunt maken en je kunt een reiki-behandeling en hotstone-massage boeken.

Op deze prachtige locatie verblijven we en gaan we koken. Er zijn drie kamers beschikbaar (2, 2 en 3 personen), een houten huisje (2 personen) en een groot huis (6 personen).

Koken in Portugal - Een complete Kookervaringsreis (2) IMG_2515

Wat houdt het in;

  • Zes overnachtingen incl. ontbijt.
  • Vijf dagen koken, excursies, eten en genieten.
  • Prijs €750,- p.p.(op basis van een twee persoonsbezetting)
  • Exclusief vlucht/autohuur.

Uw vlucht naar Porto en huurauto kunnen wij voor u regelen zo kunt u bijvoorbeeld ook nog een aantal nachten in Porto verblijven.

Mocht u interesse hebben in deze reis kunt u contact met ons opnemen.