Globe
Grenzenloos Goed
Op Safari in Betoverend Tanzania

Op Safari in Betoverend Tanzania

De naam Tanzania roept beelden op van op hol geslagen gnoes over de uitgestrekte savanne, regenwouden vol met apen en vogels en grote vlaktes vol met wildlife. Al deze natuurlijke wonderen en nog veel meer worden aangeboden in dit uitzonderlijke en diverse Afrikaanse land.

Bezoekers bezoeken Tanzania om deel te nemen aan ten minste één van de vier bekende Tanzaniaanse toeristische ervaringen: een ontspannende vakantie aan zee op het pittoreske eiland Zanzibar, een tour langs enkele van ’s werelds meest gerenommeerde duiklocaties rond de prachtige Spice-eilanden, een safari avontuur in een aantal van Afrika’s meest indrukwekkende game-reserves of een wandel-excursie rond Mount Kilimanjaro National Park. Welke van deze ongelooflijke vakanties u ook kiest, u zult ongetwijfeld worden verwelkomd door de vriendelijke bewoners die, ondanks het feit dat in het land 120 verschillende etnische groepen en culturen telt, in harmonie met elkaar leven. U kunt dan ook genieten van talrijke, heerlijke exotische gerechten. Met al deze diversiteit, zal het een moeilijke beslissing zijn welke Tanzaniaanse vakantie-ervaring u wilt gaan beleven!

 

DAG 1: ARUSHA

Na vertrek vanaf Schiphol zet uw vliegtuig koers naar Kilimanjaro International Airport, ‘The Gateway to Africa’s Wildlife Heritage’. Bij aankomst op Kilimanjaro Airport wordt u opgewacht door uw Tanzaniaanse gids. Hij begroet u met een warme lach. Nadat de bagage in de ruime Landcruiser is geladen, rijdt u naar uw accommodatie nabij Arusha. Hier brengt u uw eerste nacht op Afrikaanse bodem door.

 

 

 

 

 

DAGEN 2 – 3: CENTRAL SERENGETI

Na een ontspannen start van de dag reist u vandaag naar de legendarische Serengeti, waar u de komende nachten in het centrale gedeelte verblijft. U wordt naar de luchthaven van Arusha gebracht. Hier stapt u aan boord van het vliegtuig naar de Seronera Airstrip. Na aankomst staan uw gidsen al op u te wachten. Zij ontvangen u hartelijk en nemen u de komende dagen mee naar de mooiste plekken van het noordelijke safari-circuit.

U kunt zich verheugen op een aantal waanzinnige dagen safari in één van ’s werelds beroemde safariparken! De komende dagen gaat u op zoek naar leeuwen en luipaarden en vele andere bijzondere dieren. U neemt uw zelfgekozen lunchpakket mee en kunt die nuttigen op een prachtig plekje in het park. U rijdt door de savanne, waar u de komende dagen geniet van de bijzondere natuur. Het unieke in de Serengeti is dat u hier de interactie tussen de dieren goed kunt zien. Uw tijd in de Serengeti wordt hoe dan ook onvergetelijk!

Tijdens uw verblijf maakt u tevens een prachtige safari in een luchtballon om de immense savanne vanuit de lucht te bekijken! U heeft de kans om dieren vanuit de lucht te spotten, zoals de grote kuddes wildebeest. Het is een hele bijzondere ervaring om deze grote kudde vanuit de lucht op zo’n bijzondere manier te bekijken. Deze mooie ervaring sluit u af met een glas champagne en een heerlijk ontbijt. Na het ontbijt vervolgt u samen met uw gids de game drive door de magische Serengeti!

DAG 4: NGORONGORO CRATER

Na de spectaculaire safaridagen in de Serengeti is het tijd om het park te verlaten. U rijdt samen met uw gidsen naar het volgende hoogtepunt van de reis: de Ngorongoro krater. U verblijft bij een prachtige accommodatie op de kraterrand. Vanuit uw camp geniet u van een prachtig uitzicht op de krater. Na aankomst heeft u wat tijd voor ontspanning en geniet u van een heerlijke lunch.

In de middag staat er een begeleide wandeling over de kraterrand op het programma. Geniet volop van de mooiste uitzichten op dit natuurlijke wereldwonder. Aan het einde van de middag keert u weer terug bij uw accommodatie en geniet u van een overheerlijk diner.

Ngorongoro Crater

DAG 5: NGORONGORO CRATER

Het is tijd voor één van de absolute hoogtepunten van uw safari in Tanzania: de Ngorongoro krater. U rijdt naar beneden de krater in, waar u een volle dag mag genieten van de grote concentratie wilde dieren. De krater bestaat uit een diameter van 17 km. Als u aan de kraterwand staat en uitkijkt over dit geologische meesterwerk, is het moeilijk niet geëmotioneerd te raken. En het wordt nog mooier. Wanneer u afdaalt, komt u terecht in één van de rijkste stukjes land van Afrika; Op het gebied van wildlife natuurlijk! Vooral de vleeseters komen in grote getalen voor (volgens zeggen leeft hier de grootste leeuwendichtheid ter wereld). Grote troepen leeuwen, het Magadi meer met flamingo’s en kuddes buffels, zebra’s en gnoes vormen een prachtig geheel met op de achtergrond elke keer de kraterwand.

Halverwege de dag staat er een fijne lunch op de kratervloer voor u klaar. Een hele bijzondere plek voor een lunch! Na deze waanzinnige dag rijdt u terug naar uw accommodatie, waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft.

 Ngorongoro Crater

DAG 6: LAKE MANYARA NATIONAL PARK

Vandaag vertrekt u wat vroeger na het ontbijt en rijdt u door het prachtige Afrikaanse landschap naar Manyara National Park. U heeft hier voldoende tijd om het hele park door te rijden. In de ochtend is het tijd voor een mooie fietsexcursie, die u door het lokale dorpje Mto wa Mbu leidt. U maakt er kennis met het lokale leven in dit dorpje. Vervolgens fietst u door naar Lake Manyara National Park, waar u nog een stukje langs de oevers van het meer fietst. Het is een waanzinnige ervaring om dieren vanaf de fiets te kunnen spotten. Na de fietstocht kunt u genieten van een welverdiende lokale lunch.

In de middag staat er nog een mooi bezoek aan een traditionele Masaai boma op het programma. U komt er meer te weten over de tradities van de lokale Masaai en hoe zij de boma gebruiken tegen roofdieren bijvoorbeeld, die een dreiging vormen voor hun vee. Na dit interessante bezoek wordt u naar uw accommodatie gebracht en kunt u genieten van alle aanwezige faciliteiten, voordat het diner wordt geserveerd.

 

DAG 7: LAKE MANYARA NATIONAL PARK

U start de dag met een goed ontbijt bij uw accommodatie. U brengt vandaag de gehele dag door in Laka Manyara National Park. Manyara is een kleiner park met een stukje regenwoud, savanne en natuurlijk het meer Manyara met zijn flamingo’s. U treft hier olifanten, giraffen, gnoes, zebra’s, impala’s en met wat geluk leeuwen of luipaarden. In de middag ruilt u de auto in voor een kano. U heeft de kans om dieren vanaf het water te spotten, wat een unieke ervaring is!

Aan het einde van de dag, terwijl de zon langzaam onder gaat, rijdt u terug naar uw lodge. Daarna geniet u van een heerlijk diner.

DAGEN 8 – 9: TARANGIRE NATIONAL PARK

Wakker wordend door honderden vogels die er vrolijk op los fluiten en genietend van een heerlijke warme douche kunt u uitkijken naar een dag in een van de mooiste parken van Tanzania. Vandaag gaat u op zoek naar wild in Tarangire National Park. U rijdt vanuit Lake Manyara naar dit prachtige nationale park. Zodra u door de gate rijdt, gaat de safari meteen van start! Tarangire staat bekend om zijn enorme kuddes olifanten en baobabbomen. Daarnaast vindt u tussen de vele bushes ook tal van zebras, gnoes, giraffen en andere kleine dieren. In Tarangire zult u het echte Afrikaanse safari-gevoel ondervinden. Aan het einde van de dag rijdt u naar uw accommodatie. U geniet er van een smakelijk diner en een blinkende sterrenhemel!

De volgende dag brengt u volledig door in het park en geniet u van prachtige safari momenten!

DAG 10: KIGOMANI

Na het ontbijt verlaat u Tarangire en wordt u naar de luchthaven van Arusha gebracht, waar u afscheid neemt van uw gidsen. Vervolgens stapt u aan boord van de binnenlandse vlucht naar het tropische Zanzibar. Na aankomst op het vliegveld van Zanzibar wordt u opgehaald en naar uw accommodatie gebracht. Hier brengt u de komende dagen door! En dat is verre van een straf; Met haar azuurblauwe zee, en parelwitte stranden is Zanzibar de uitgelezen plek om heerlijk te relaxen en de safari’s van de afgelopen dagen op u te laten inwerken.

 

DAGEN 11 – 14: KIGOMANI

Geniet de komende dagen volop van zon, zee, strand en de typische Zanzibar cultuur.

Tijdens uw verblijf is het mogelijk om deel te nemen aan enkele optionele excursies. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Jozani Forest. Een prachtig bos, dat het leefgebied is van de Red Colobus Monkey. Tijdens een mooie wandeling gaat u op zoek naar deze en andere primaten.

Verder zijn er mogelijkheden om de mangrove van Zanzibar te ontdekken middels een SUP-board. Stand-Up Paddling is natuurlijk steeds populairder geworden en hoe gaaf is het om dat op Zanzibar te doen in een prachtige mangrove. Een totaal ander stukje Zanzibar!

 

DAG 15: NACHTREIS

Uw verblijf in Tanzania komt ten einde. Met vele mooie herinneringen rijker keert u weer terug naar huis. U wordt opgehaald bij uw accommodatie en naar de luchthaven van Zanzibar gebracht. Hier checkt u in voor uw vlucht naar Amsterdam. Na een overstap in Nairobi vliegt u rechtstreeks door naar Schiphol, waar u de volgende ochtend aankomt.

Dit is een voorbeeldreis zoals wij hem zouden kunnen aanbieden.

Wij maken onze reisvoorstellen geheel op maat en passend naar de wens van de klant.

Mocht u meer willen weten over een reis naar Tanzania dan kunt u contact met ons opnemen.