Globe
Grenzenloos Goed

Culinaire Wijnreis Australië

Culinaire Wijnreis Australië

PRACHTIGE, CULINAIRE WIJNREIS DOOR AUSTRALIË

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontdek de reis

Fivesenses en Wijnhandel Peeters slaan de handen ineen en organiseren een prachtige, culinaire wijnreis door Australië. Onder leiding van Moritz Peeters wordt in klein gezelschap door het zuidoosten van Australië gereisd. Gedurende de reis zijn er ontmoetingen met wijnmakers, maakt u kennis met de veelzijdige Australische keuken en verblijft u in uitstekende accommodaties. Iconische wijnhuizen wisselen we af met kleine parels. De ene dag eten we op niveau en de andere dag gaat de barbecue aan. De rode draad van de reis is dat we u een exclusieve beleving van een van de mooiste wijnlanden ter wereld geven.

Australië is een relatief jong wijnland dat de laatste decennia keihard aan de weg heeft getimmerd om inmiddels met recht een van de meest vooraanstaande nieuwe-wereld wijnlanden genoemd te mogen worden. Het gunstige klimaat in vooral het zuidoosten van het land zorgt voor een rijk aanbod. De opbouw van deze reis laat de verschillende variëteiten op een doordachte manier aan bod komen.

Na een verblijf in Sydney, de mooiste havenstad van het zuidelijk halfrond, beginnen we de wijnreis in de Hunter Valley, de bakermat van de Australische druiventeelt. We maken vervolgens de oversteek naar South Australia waar we in McLaren Vale en de Barossa Valley op bezoek gaan bij kleinere, maar zeer gerenommeerde wijnhuizen zoals Kaesler en d’Arenberg. Bij d’Arenberg zal er een memorabele lunch in een fantastische setting plaatsvinden.

Wine barrels at Brokenwood Wines, Pokolbin

Op Tasmanië brengen we een bezoek aan o.a. Jansz om hier te kunnen proeven dat de Australische Sparkling Wines zich kunnen meten met grote namen uit de Champagne. De laatste week van de reis brengen we in Victoria door. Aan de noordkant van de staat komen de dessertwijnen aan bod in de omgeving van Milawa en Rutherford. In de Yarra Valley bezoeken we Giant Steps en Innocent Bystander, de eerste wijnhuizen die Wijnhandel Peeters exclusief importeert in Nederland. De twee top Chardonnays van Giant Steps, de Tarraford Vineyard en de Sexton Vineyard zijn in juni 2018 zelfs als beste Australische Chardonnays getest in het belangrijkste Nederlandse wijntijdschrift Perswijn. Als afsluiting van de reis zijn we twee dagen in Melbourne, de ‘food & wine’ hoofdstad van het land, waar alle culinaire Australische rijkdom samenkomt.

Nieuwsgierig geworden naar deze geweldige reis?

VRIJDAGAVOND 21 JUNI
Inschrijven presentatieavond (kan via de website http://wijnreis-australie.nl)
Tijdens de presentatieavond zullen Moritz Peeters en Jean-Paul Ponte u mee op reis nemen langs de verschillende wijnstreken. De wijnreis wordt toegelicht en vanzelfsprekend drinken we een aantal wijnen van de huizen die we gaan bezoeken.

 

Laat een reactie achter