Globe
Grenzenloos Goed

Dagtrip Genève

Dagtrip Genève

Genève, wat valt daar te beleven? Erg goede vraag, al zeg ik het zelf. Op 20 februari vloog ik dus naar Genève om antwoord op die vraag te vinden, en wil je weten of ik het antwoord heb gevonden? Lees vooral verder!

Wat zeggen de reisgidsen over Genève?

Genève staat niet hoog op de lijstjes van populaire stedenbestemmingen. De stad heeft een reputatie van saai, steriel en weinig te doen. Niets is minder waar. De stad ligt schitterend aan het Meer van Genève en de nauwe straatjes rond het eeuwenoude Place du Bourg du Four in het centrum nodigen uit om uren in rond te dwalen.

Bijna 5 maanden geleden was ik voor het laatst op Schiphol geweest, toen ik terug kwam uit Edinburgh. Op deze rustige donderdag in de voorjaarsvakantie was ik met mijn broertje onderweg naar de op één na grootste stad van Zwitserland, Genève. Nog langer geleden was het voor mij dat ik met een Low Cost Carrier had gevlogen, dus na de bijkomende stress van het vliegen met deze airline stonden we om half 11 in hartje Genève.

Omdat de reis redelijk last-minute geboekt was had ik geen tijd om een programma uit te stippelen van te voren. We zouden naar Genève gaan en daar zien wat we gingen doen. Na een kort bezoekje aan de VVV, en weing informatie verder, gingen we op stap! Eerste stop; het meer van Genève met de jet d’eau!

Jet d’eau en het meer van Genève

Verreweg de grootste attractie van deze stad. De fontein spuit 140 meter de lucht in en was al vanuit het vliegtuig goed te zien! De geschiedenis van deze fontein stamt erug uit het jaar 1886, en werd destijds gebruikt als veiligheidsklep van een waterkrachtcentrale. In 1891 werd de fontein verplaats naar zijn huidige locatie, aan de stadsoevers van het meer van Genève, en in 1951 werd de huidige fontein geïnstalleerd. Vrijwel overal vanuit de stad is de Jet d’eau te zien, zodat je altijd een goed oriëntatiepunt hebt. Of dit een geweldige toeristische attractie is? Niet bepaald, maar op zonnige dagen als deze is het wel een heerlijke plek om te relaxen langs de kant en om mooie foto’s te maken

Stadsparken

Iets waar je er veel van hebt in deze stad. Op zonnige dagen kan je hier uren lang slenteren, zitten, een boekje lezen of picknicken! Vrijwel in ieder park heb je zicht op het meer én ook dit geeft dus mooie plaatjes. Het grootste, en in mijn mening mooiste park, is het Parc La Grange. Dit park is aangelegd in 1945 en er is o.a. een hotel, een theater en een klein zwembad voor kinderen.

Cathédrale Saint-Pierre

Voor mij was dit een van de mooiste gebouwen in deze stad. Gelegen op een heuvel, naast het Zwitserse ministerie van defensie, ligt deze imposante kathedraal. De in 1160 gebouwde kathedraal is gebouwd in een Gotische stijl en word ook gebruikt als de burgelijke tempel van deze stad. Dit wil zeggen dat de regering hier hun eed moet afleggen bij hun aantreden.

Rondslenteren

Aangezien bovenstaande bezienswaardigheden ook vrijwel alle bezienswaardigheden zijn, is het vooral veel rondslenteren tijdens zo’n dag. In principe niet erg, de nauwe straatjes zijn leuk, en het was lekker weer. Als het zou regenen deze dag had dit uiteraard minder leuk geweest…

De tijd gaat toch altij wel snel als je zo bezig bent. Resterende tijd is goed vol te brengen bij bijvoorbeeld de Starbucks, of om aan de oever van het meer te zitten, en te kijken naar alle mensen die langslopen.

Zou ik de stad Genève aanraden als Daytrip bestemming? Ja en nee, de stad zelf is behoorlijk saai en er is gewoon niet veel te beleven. De mensen zijn redelijk stug en het is er ook behoorlijk duur! Aan de andere kant, op een zonnige dag als deze is het dankzij de heerlijke parken een perfecte plek om er een dagje tussenuit te gaan en te genieten van de heerlijke berglucht, de mooie parken en het mooie meer van Genève voor de prijs van een treinretourtje Amsterdam CS…

Laat een reactie achter