Globe
Grenzenloos Goed

Studiereis Wenen met Sunair Stedenvakanties

Studiereis Wenen met Sunair Stedenvakanties

Door Sandra 

Op zoek naar een leuke stad op niet meer dan 1,5 uur vliegen? Ga naar Wenen! Wenen is op dit moment in opkomst als citytrip bestemming en dat is terecht: de architectuur, de mensen en de sfeer, alles is geweldig! Een van de leuke dingen aan Wenen is dat de romantiek uit vroegere tijden wordt gecombineerd met de hipheid van de 21e eeuw. In Wenen liggen de begrippen ‘kenmerkend’ en ‘afwijkend’ erg dicht bij elkaar!

Dag 1

Op de vroege woensdagochtend ben ik afgereisd naar Schiphol om vervolgens met Austrian Airlines in 1,5 uur naar Wenen te vliegen. Terwijl het in Nederland stralend weer was deze dag, was het weer in Wenen behoorlijk nat te noemen. Aangekomen in het hotel (Hotel Sans Souci) zijn we gaan lunchen en vervolgens klaar maken voor een 2 uur durende fietstocht door Wenen. Althans, dat was het plan. I.v.m. de (nogsteeds) stromende regen is dit helaas niet doorgegaan, en zijn we te voet met paraplu’s de stad in gegaan! Na een 2 uur durende wandeling door Wenen zijn we teruggekeerd naar ons hotel, waar we een uurtje de tijd hadden om onszelf even op te frissen voor het diner. Vandaag vond het diner plaats in restaurant Motto am Fluss, een prachtig restaurant gelegen aan het water. Een dikke aanrader!

 

Dag 2

Vroeg opstaan is een stuk minder erg als je het ontbijt ziet dat aangeboden wordt in het hotel! Een groot aanbod, met uitstekend eten.. Niks beter dan dit om je dag te beginnen! Na dit heerlijke ontbijt zijn we doorgegaan met een aantal hotel bezoeken. Een aantal hotels hebben wij bezocht gedurende de reis:

– Hotel Best Western Kaiserhof Wien

– The Hotel 1060 Vienna

– Hotel Savoy

– Hotel K+K Maria Theresia

Na de bezoeken aan deze prachtige hotels zijn we doorgegaan naar het Kunsthistorisch Museum. Hier zijn we o.l.v. een gids de geschiedenis van wereldwijde kunstvoorwerpen en objecten ingedoken. Ook al ben je geen kunstliefhebber: het gebouw is alleen al prachtig om te zien!

Van kunsthistorie tot echte Oostenrijkse historie, na de lunch hebben we een bezoek gebracht aan Paleis Schönbrunn. Een aanrader bij een bezoek aan dit paleis zijn zeker de Bergl Rooms en de prachtige kastelentuin. Mocht je dorst beginnen te krijgen? Via de tuinen loop je door naar Gloriette, hier kun je genieten van een heerlijk glas champagne met een prachtig uitzicht!

Deze avond mochten wij genieten van een diner aangeboden door het Zacher Hotel. In dit hotel hebben wij ook een rondleiding gekregen, om het kort te houden: perfect!

Dag 3

Wenen is niet alleen leuk om de historie en de cultuur in te duiken, iets dat vooral veel vrouwen ook leuk zullen vinden is… Shoppen! Wenen is een echte shopstad met vele exclusieve merken, en merken die alleen in Oostenrijk te verkrijgen zijn. Mocht je hier nou net niet van houden, ga dan bijvoorbeeld heerlijk vers bereide taart eten in een typisch Oostenrijkse Konditorei. Rond een uur of elf doorgegaan naar een van de hoogtepunten van Wenen; de Spaanse rijschool! Hier hebben we een rondleiding in de stallen gekregen en uitleg over hoe alles in zijn werk gaat. Prachtig om de band te zien tussen de paarden en de ruiters. Absoluut de moeite waard om te bekijken!

Wil je een 3-daagse trip als dit goed afsluiten? Boek dan voordat je weggaat een lunch-cruise op de Donau. Wij hebben geluncht op de Captains Grill, een absolute aanrader!

Helaas sloten wij onze trip hier ook mee af. We hebben bij het hotel onze bagage opgehaald en zijn in 1,5 uur tijd weer teruggevlogen naar Amsterdam, wederom met Austrian Airlines.

 

Laat een reactie achter